Изключително жестока престъпна банда била част от агитка на софийски отбор

Изключително жестока престъпна банда била част от агитка на софийски отбор
Специализираната прокуратура разкри подробности около задържаната 12-членна организирана престъпна група. Тя се е занимавала с поръчкови побои и убийства, както и разпространение на наркотици. Някои от случаите се отличават с изключителна жестокост - пребиване буквално до смърт. Подробности се разкриват от защитените свидетели. Всички от лицата с повдигнати обвинения са с криминални прояви, и част от тях гравитират около футболната агитка на софийски отбор, съобщиха от прокуратурата на пресконференция.

Заподозрени са и за нанасянето на множество удари с мачете на столичен наркопласьор отново през 2016-а. Групата основно се е занимавала с разпространение на наркотици. Лицето, което е нарязано с мачете е отказало да продава наркотици в района на "Дружба". Смята се, че те са извършители на побоя над проф. Стефан Станчев през април 2016 г., при който докторът загуби едното си око. Повод за нападението на проф. Станчев е това, че близък на нападателя не е останал доволен от лечението. Също така и на убийството на надзирателя в Софийския затвор Янко Янев в края на миналата година. Той си е вършел качествено работата.

"Загиналият колега е бил зверски умъртвен, защото не се е поддал на крупционни схеми. Имало е поръчка за още трима надзиратели от Софийския затвор. Прякорът на затворника, който е отговорен е Гевгелийски и е от групата на Сако. Призоваха се гражданите, които разполагат с подробности за дейността на тази група да съдействат на полицията и на ГДБОП", казаха още от прокуартурата.

novini.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти