Гледай на живо

Франция - Дания

Феновете на Черно море: Излъгаха ни за "Тича"!

Феновете на Черно море: Излъгаха ни за "Тича"!

Феновете на Черно море излязоха с позиция относно ремонта на клубния стадион "Тича". Според привържениците той няма да завърши до 15 юли и през другия сезон отборът ще продължи да играе домакинските си мачове в Каварна. От името на "Националния фенклуб на Черно море" неговият председател Иван Михайлов направи следното изявление за варненската общественост:

"Ние, феновете на Черно море, се чувстваме излъгани от спортния министър г-н Красен Кралев. Той е от Варна, но излиза, че не прави нищо за града. Първо обеща, че ремонтът на "Тича" ще завърши до 18 февруари и ние ще се завърнем в своя дом напролет, но това не се случи. Бяхме на стадиона, водихме разговори и видяхме какво се прави. Всичко това ни дава основание да смятаме, че "Тича" няма да е готов и до 15 юли, което означава, че тимът ни ще продължи да домакинства в Каварна и през другото първенство.

Коренно различно е положението при Дунав и Локомотив (Горна Оряховица), които също получиха държавни субсидии за реновирането на стадионите си. Те не бяха играли в "А" група повече от 20 години, но ремонтът на съоръженията им приключи в срок и играят у дома. Докато Черно море, който е с далеч по-големи успехи и традиции в родния футбол, продължава да домакинства извън Варна".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти