Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Михай Нистор - последният човек, побеждавал Джошуа

Михай Нистор - последният човек, побеждавал Джошуа

Машина за нокаути и печатница за пари. Антъни Джошуа е страшилище на ринга. 18 победи, всичките с нокаут. И нито една загуба. Тази вечер (29 април) на британския боксьор предстои най-важния сблъсък - срещу Владимир Кличко пред 90 000 зрители на стадион "Уембли". При победа Джошуа ще събере три от поясите на отделните федерации и ще погледне смело към званието абсолютен световен шампион.

Днес изглежда невероятно, но някой все пак е побеждавал тази планина от мускули. Това се случва точно преди 6 години на аматьорския ринг. Румънецът Михай Нистор надвива Джошуа с технически нокаут на европейското първенство в Турция.

"Това е моментът, който ме изстреля напред. Тогава започнах да усещам същинския вкус на успеха", спомня си днес той.

Поражението от Нистор е последното в кариерата на Джошуа. Година по-късно той триумфира с олимпийската титла в Лондон, а след това започва шеметния си поход при професионалистите.
 
Кариерата на румънеца се развива коренно различно. Той отклонява всички оферти от промоутърите и остава аматьор. В момента получава 1500 долара месечно от румънската армия, докато състоянието на Джошуа се оценява на 30 милиона евро, а само мачът с Кличко ще му донесе още 50 милиона.

Нистор ще гледа мегасблъсъка на "Уембли" по телевизията в панелния си блок в Букурещ и ще продължава да мечтае за медал, по-точно от олимпийските игри в Токио през 2020 г.

За кого обаче ще стиска палци?

"С Джошуа бяхме противници, но бих се радвал той да спечели. Смятам, че е силен колкото Кличко, но е по-мотивиран да изгради име", заявява румънецът в интервю за bTV.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти