Адам Буут: Срещу Джошуа Кличко трябва бъде така агресивен, както в мача с Пулев

Адам Буут: Срещу Джошуа Кличко трябва бъде така агресивен, както в мача с Пулев

Бившият треньор на екс-шампиона в тежка категория Дейвид Хей - Адам Буут, сподели рецептата, която може да донесе успех на Владимир Кличко в предстоящия му сблъсък с Антъни Джошуа на 29 април на митичния "Уембли". Според Буут основното оръжие на украинеца е боят от разстояние и отличният му внезапен ляв прав.

"Кличко трябва да принуди Джошуа да се движи много. При размените на удари всеки от тях може да спечели боя. Джошуа е по-опасен, но Влад има по-голям опит и знае как да се боксира срещу противници с различни стилове. Кличко може да използва опита и отличната работа с краката, за да държи Джошуа на разстояние, да го принуди да се движи много и да използва своя коронен удар", коментира Буут пред "Скай Спортс".

"Правият ляв на Кличко не изглежда толкова разрушителен като на някои други боксьори, но всъщност е много тежък. Владимир държи лявата си ръка така, че винаги да е готов да удари силно. Той не трябва да бърза. Не трябва да се включва в "престрелката" прекалено рано. Може би трябва да атакува през втората половина на двубоя, когато скоростта се забави. Тъй като Джошуа не отстъпва на Кличко по отношение на физическите данни, Владимир трябва да бъде по-агресивен. Той не беше такъв в мача с Тайсън Фюри, затова пък показа себе си в целия си блясък в срещата с Пулев. Ако тъде толкова агресивен, както с Пулев, след няколко рунда боят ще стане много интересен."

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти