Колко ще спечелят Джошуа и Кличко от мегасблъсъка

Колко ще спечелят Джошуа и Кличко от мегасблъсъка

Темата за хонорарите и парите на професионалните боксьори винаги е вълнувала техните фенове. Затова е любопитно да научим колко ще приберат в джобовете си Антъни Джошуа и Владимир Кличко от мегасблъсъка им на 29 април на стадион "Уембли".

Световният шампион на IBF Антъни Джошуа очаква да заработи 15 млн. паунда, което би била най-голямата печалба за британски боксьори на родна земя. Единствено Рики Хътън е спечелил повече за една нощ в мача си с Флойд Мейуедър през 2007 година, който обаче се проведе в Лас Вегас.

Но сблъсъкът в тежката дивизия на стадион "Уембли" генерира огромен интерес и според източници близки до организаторите ще реализира 1,5 млн. pay-per-view продажби. Ако това се случи, ще бъде счупен предишния рекорд от 1,15 млн. за сблъсъка между Мейуедър и Мани Пакиао през 2015 година, докато американският бой на Хътън направи 1,05 млн. продажби. Това ще донесе почти 30 млн. паунда печалба преди данъчното облагане.

Телевизионните права за САЩ са продадени за 2,4 млн. паунда, като те са поделени между Showtime и HBO. Това е едва третият път, в който новите американски медийни гиганти се съгласяват да си поделят правата за боксово събитие. Предишните са мачът Мейуедър - Пакиао и Ленъкс Люис - Майк Тайсън.

Германската телевизия RTL също е платила около 4 млн. паунда за излъчване на събитието в страната, където украинецът Владимир Кличко е звезда.

Отделно от това спонсори ще налеят повече от 1 млн. паунда в събитието. Така в крайна сметка грубите сметки показват, че приходите могат да надхвърлят 40 млн. паунда.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти