От лагера на Хюи Фюри разясниха каква е травмата му

От лагера на Хюи Фюри разясниха каква е травмата му

От лагера на британския претендент за световната титла на WBO в тежка категория Хюи Фюри огласиха медицинската диагноза на своя боксьор, заради която пропадна мачът му с шампиона във версията Джоузеф Паркър. Двубоят трябваше да се проведе на 6 май в Оклънд (Нова Зеландия), но две седмици преди датата бе отменен заради травма на Фюри.

"След направен медицински преглед беше установено, че Хюи не е в състояние да се боксира. Той получи травма в долната част на гърба, която се оказа сериозен проблем за него през последните три седмици и му попречи да се подготвя пълноценно. Въпреки интензивното физиотерапевтично лечение и неговото желание да се бие за световната титла на WBO, лекарят посъветва Фюри да почива 3-4 седмици преди да възобнови тренировъчните си занимания", заявиха от щаба на британеца.

"Разбираемо е, че Хюи е разстроен от контузията, която временно спря мечтата му да се бие за световната титла в тежка категория, но мачът ще бъде пренасрочен и скоро ще бъде обявена нова дата.
Хюи и целият отбор искаме да поднесем най-искрените си извинения на Джоузеф Паркър, WBO, феновете и публиката в Нова Зеландия и на всички почитатели на бокса по света, които очакваха тази битка", се казва още в съобщението на Team Fury.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти