Борислав Константинов извоюва първа титла във Вечерните турнири "Лото"

Борислав Константинов извоюва първа титла във Вечерните турнири "Лото"

Борислав Константинов спечели първата си титла от Интерактив тенис, след като на финала в категория ITL 250 на Петия вечерен турнир „Лото“ победи Константин Янов с 4:0, 4:0. Борислав е един от пионерите на тенис лигата и участва в мачове от първия й ден. Той се върна в надпреварата след една година пауза и два загубени финала, и показа отлична игра.
 
Мачът за първото място започна без предварително опознаване. Борислав предложи агресивни удари, а Константин се опитваше да неутрализира атаките му със защитен стил и връщане на всички топки в игрището. Стратегията на изчакване обаче не се оказа печеливша, а Борислав проби подаването на съперника си във втория и в четвъртия гейм, и спечели първия сет с 4:0. Вторият сет продължи в същия стил, а решаващ се оказа третият гейм, в който Константин имаше сериозни шансове да вземе подаването си и да се бори за нещо повече в мача. Поведе с 40:15, но отново направи няколко грешки и изпусна гейма. Така Борислав затвори срещата с 4:0, 4:0 и стана шампион в категория ITL 250.


 
„Много съм доволен от победата – каза той след края на мача. – Връщам се в игра на сингъл след доста дълго прекъсване и срещи само на двойки. Финалът не беше лесен, въпреки че резултатът оставя друго впечатление. Поздравявам Константин, защото той се бореше за всяка топка. В ключовите моменти обаче не можа да спечели важните точки и загуби. В този турнир имах още две много трудни срещи – с Добромир Маринов в първия кръг и с Тихомир Желев на полуфинала. Доволен съм от себе си, защото сервисът ми работеше и ударите ми се получаваха. Нямам особени амбиции да ставам по-добър на сингъл, но би било добре да се движа по-добре по корта. Въпреки че финалът беше кратък, се уморих, но за това е виновно и теглото ми от 120 кг. Призовавам всички любители на тениса, които искат да напредват, да се включат в турнирите на Интерактив тенис. Форматът на игра и разпределянето на участниците според индивидуалния им рейтинг дава възможност да се изправяш срещу равностойни съперници и да трупаш ценен опит. В турнирите излизаш срещу различни играчи, с различен стил и се учиш да се адаптираш бързо. А с треньор или с един партньор това трудно се получава.
 
От Интерактив тенис информират, че до петък, 14 април, е отворено записването за надпреварата в категория ITL 250 от Шестия вечерен турнир „Лото“, който започва на 17 април на кортовете на тенис комплекс „Диана“. До 21 април е отворена схемата за турнира в категория ITL 500 от Шестия вечерен турнир. Желаещите могат да се запишат на сайта на Интерактив тенис www.interactive-tennis.com.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички