България ще участва във всички дисциплини на световното по джаги

България ще участва във всички дисциплини на световното по джаги

Остават броени дни до най-престижното състезание в Международния спортен календар на ITSF: World Championships & World Cup 2017. Събитието ще се проведе в Хамбург, Германия от 11 до 17 април 2017 г.

Шампионатът е с най-висок ранг в света на джагите, провежда се на всеки две години и участие в него могат да вземат единствено състезатели, класирали се на челни позиции от други официални турнири. В тази световна надпревара се играе на всичките официално признати от Международната Федерация джага маси. Масата, с която ще се представят българските състезатели, е Роберто Спорт Топ Спийд.
На световното събитие се очакват над 700 състезатели  от близо 50 държави. Категориите, в които ще се играе, са по единици, двойки и отборно. България има своите представители във всички дисциплини на Световния шампионат, както и национален отбор, който ще се бори за Световната купа. Женският и мъжкият национален отбор са с по девет състезатели, а младежите са с четирима представители. Капитани на отборите са Екатерина Атанасова и Станислав Георгиев.
Надяваме се мащабното събитие да донесе много положителни емоции на българските състезатели както и нови титли за България!

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти