В Левски най-накрая има обединение

В Левски най-накрая има обединение

Проблемите и раздорите в Левски нямат край от известно време. В последните дни обаче се получи някакво обединение, но за жалост на всички обичащи "сините" не става въпрос за това, което иска "Синя България". Основата на обединението е изпълнителният директор Диана Иванова, която с поредицата си от действия след поемането на властта в клуба разочарова и настрои срещу себе си почти всичко живо. Националният клуб на привържениците на Левски излезе с остра декларация срещу Иванова и предшественика й Константин Баждеков. Ръководните фактори в клуба също са разочаровани от нейните действия и решения, като вече няма пълното доверие на босовете, които категорично са по-доволни от представянето на другия изпълнителен директор - Красимир Иванов, който бе доведен от тях на "Герена".

Госпожата настрои всички присъстващи фенове в зала "Универсиада" срещу себе си, когато се даваше отчет за финансовото състояние на клуба, след като обяви на привържениците, че "тях ги събирала омразата, а нея любовта към Левски", въпреки че допреди 2012 година не се знае колко се е интересувала от "синята идея". Гневът срещу нея след това изказване я накара да се почувства зле, като напусна помещението, а именно след това блесна Иванов, който изненада всички с адекватното си поведение и опита си да отговори на всички, въпреки обидите и острите думи срещу него на моменти.

Иванова бе предупредена преди няколко месеца от Спас Русев да не се занимава със спортните въпроси, след като надроби кашата с играчите, обявявайки, че премиите се спират, когато тимът бе на първо място, което доведе до напускането на Люпко Петрович впоследствие, въпреки срещата на сина на Русев - Евгени, с лидерите на отбора и сърбина, за да се договори с футболисти за премиите преди Коледа. След това изнерви треньора Елин Топузаков, като му предложи договор от началото на ноември до Коледа. Тогава отново собственикът успокои ситуацията, преди Топчо да си тръгне демонстративно след само три мача начело на клуба.

Общо събрание на акционерите на ПФК Левски Наскоро провали договорка между Даниел Боримиров и Георги Костадинов за нов контракт, като се обявила против новото споразумение с договорените вече условия, след като не показвал достатъчно добри игри, според нея. Националът останал разочарован, разбира се, но по-големият проблем е, че с тези действия клубът не изглежда сериозно в очите на хората, треньори и футболисти.

Представянето на Николай Митов бе последвано от друг грандиозен гаф на Иванова, който мина встрани, но бе изтълкуван като саботаж от отговорните фактори. По нейно нареждане бе пуснато съобщение в официалната страница на клуба, че Даниел Боримиров лично избрал Митов, въпреки възможностите да вземе Илиан Илиев и Димитър Димитров-Херо. Едва ли не, Борето сам да си нови вината, тъй като тя е против Митов, но по-лошата е, че не е говорено въобще с Херо. На всичкото отгоре той има договор с Иртиш (Павлодар) и няма право да преговаря с друг клуб, което може да бъде подсъдимо и ако иска, казахстанският клуб може да нанесе нови щети на Левски. Именно поради това Русев чете конско на Иванова, която свали съобщението от страницата.

Станимир Стоилов също е бесен на Иванова, като тя и Баждеков са в основната да пусне жалбата до БФС, въпреки че не постъпи най-правилно, като можеше да се разбере с други представители на клуба за отрицателно време, а не да се ядосва, че споменатите горе го излъгали за пореден път и да се прави този панаир с Левски. Треньорът на Астана отдавна каза публично, че с Диана Иванова на този пост, Левски няма как да върви нагоре и да се развива в правилна посока.

Пресконференция на Даниел Боримиров, Тити Папазов и Владо Николов Сред други легенди на "сините" също има недоволство от Иванова, която заведе дело срещу Мъри, като от тази ситуация няма печеливши, но има много губещи - Левски и най-вече редовият фен на "сините", който вижда в тежките дни историческа фигура за 26-кратните шампиони да не може да се разбере нормално с клуба, а да се ходи по съдилища, въпреки че допреди три-четири месеца беше вариант №1 в списъка на Русев, за да ръководи клуба в следващите няколко години.

Последната новина е, че три от шестте платени скайбокса на стадион "Георги Аспарухов" за този сезон заплашили да не подновят абонаментите си за сезон 2017/2018 година, ако Иванова и Баждеков останат на работа, като по този начин ВИП феновете подкрепиха НКП, въпреки че често имат разминавания по различни гледни точки. Това значи, че клубът трябва да се лиши от 100 000 лева, ако това се случи. Като се има предвид, че половината от 14-те бокса седят празни и цялостната финансовата ситуация на Левски, едва ли подобно действие ще се приеме добре от Русев, който имаше пълно доверие на адвокатката, но последно време мисли все по-сериозно за нейната смяна.

Тандемът Иванова и Баждеков са в основната освен това на глобата от 200 000 евро за неспазване на финансов феърплей, както и в излагацията, че Лудогорец играе с нередовни футболисти, след като Левски победи с 1:0 шампионите през миналото лято. Достатъчно неща, които нанесоха петно на клуба, за да се стигне до такова обединение срещу първия изпълнителен директор жена в историята на 102-годишния клуб.

Още от БГ Футбол

Виж всички