Тони Надал: Никога не съм казвал, че ще изоставя Рафа!

Тони Надал: Никога не съм казвал, че ще изоставя Рафа!

Чичото на Рафаел Надал - Тони - който е и негов треньор и ментор още от детство, направи няколко пояснения за ролята си в кариерата на Матадора от следващия сезон.

Както е известно, Тони Надал от догодина няма да бъде част от треньорския щаб на носителя на 14 титли от Големия шлем, но по неговите думи медиите са раздухали и поукрасили ситуацията.
"Никога не съм казвал, че ще изоставя Рафа. Ако догодина Рафа ме помоли да бъда с него в Монте Карло или в Париж, ще бъда. Никога не съм казвал, че ще престана да пътувам с него, никога не съм казвал и че нищо не зависи от мен вече в неговия професионален живот.

РАФА НАДАЛ ПРАТИ РАКЕТАТА СИ В ТРИБУНИТЕ НА ИНДИЪН УЕЛС

Медиите отразиха, че съм казал, че решавам все по-малко и по-малко неща в ежедневието му, но винаги програмата на един тенисист се решава от самия него. Аз просто допълних, че при мен ситуацията е малко по-различна, защото съм с Рафа цял живот и в детството му аз взимах всички решения. Така че в този смисъл - да, сега зависят по-малко неща от мен, но е нормално тенисистът да изготвя програмата си.

Също така винаги съм казвал, че най-много обичам да работя в академията, това е всичко. Реално ще има разлика, защото няма да пътувам толкова с него и не може да няма промяна, когато вместо да тренираме заедно 22 седмици, тренираме 2. Но когато Рафа си е вкъщи, естествено, че ще работим заедно, както го правим тази година", обясни Тони Надал.

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти