ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Григор се нуждае от няколко неща, за да е успешен сезонът му

Григор се нуждае от няколко неща, за да е успешен сезонът му

Григор Димитров е част от шестимата тенисисти, които се представят неочаквано добре от началото на сезона. Специализираният сайт "Tennis.com" прави равносметка от началото на годината за изненадващите победители в турнирите през 2017 година.

Гришо е сред тях, защото от август досега изглежда напълно преобразен и има две титли на сметката си, плюс полуфинал в Откритото първенство на Австралия.

"Димитров е с 16 победи от 18 мача и изглежда на сигурен път към завръщане в топ 10 за първи път от три години. Точно такава би трябвало да е картината за играч с неговите дарби и умения. Но какво ще трябва да постигне Григор през остатъка от сезона, за да бъде успешен за него?

Първа титла от Мастърс? Още един полуфинал в Големия шлем? Да се утвърди в топ 10? Да поддържа едно ниво всяка седмица? Да побеждава играчите в топ 5? Да спечели турнир от Големия шлем?

Има хора, които биха казали, че всичко освен титла от Шлема ще бъде провал за Григор на фона на вниманието към него през годините. И наистина ако той приключи кариерата си без титла от Шлема ще бъде провал.

Но за този сезон по-скоро Димитров има нужда да бъде част от фаворитите във всички турнири, в които участва. Също така да побеждава по-високопоставените от него, както и да се класира за вторите седмици на Големия шлем. Една титла от Мастърс само също би била чудесна за него на този етап, за да се чувства наистина успешен", пише в анализа на "Tennis.com".

Другите от изненадващо добре представящите се играчи са Елина Свитолина, Джо-Уилфред Цонга, Джак Сок, Каролина Плишкова и Каролин Вожняцки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти