Не на женските филми!

Не на женските филми!

Вдъхновихме се от цялата (м)истерия около Оскарите и се замислихме колко филми са успели жени да ни навият да гледаме почти против нашето желание. Да, говорим и за гледане на кино, но най-вече за нелегално и пиратско теглене на торенти и, съответно, гледане на домашния компютър. Запомни тези заглавия и бягай от тях като Оскар от Леонардо Ди Каприо (тази шега щеше да е много добра преди две години, ама решихме, да не ти я спестим все пак и тук...)."Сексът и градът"
Не им стигаше, че има не-знаем-там-колко сезона сериал, а и два филма направиха. Дори ние знаем имената на Кари Брадшоу и малоумните ѝ приятелки - уж различни, но патки; уж патки, но различни; зверски еманципирани феминистки, които уж искат те да управляват животите си, а все търсят мъж, когото подло да манипулират - хем да е силен, хем да ги слуша. И цялото това нео е гарнирано с разсъжденията на Кари на ниво тъжна третокласничка, започващи винаги с "Не можех да не се замисля..."."Здрач"
Не тройна, а четворна боза, защото създателите на филмовите продукции решиха да предадат на екран три книги в четири филма. Вампири, върколаци и Кристен Стюарт, чието лице явно може да изразява само една физиономия, а тя е "не съм добра актриса, но ми казаха да се блещя, докато иначе съм полузадрямала". И, разбира се, въпросната Бела се чуди дали иска вампирче, или върколаче."50 нюанса сиво"
И тук имаме една позадрямала, която обаче иска да бъде доминирана. Защо, питаме се ние, не е предложила да направи салата на Крисчън Грей, но като забрави ракията, той да я понашамари? Всичко щеше да бъде толкова лесно. А сега - той е господар, тя е робиня, той я бие, на нея ѝ харесва. Питаме се дали щеше да ѝ е окей, ако той не беше богат и симпатичен, а някой понамирисващ мустакат роден господин, който обича да бие домочадието си."Дневникът на Бриджит Джоунс"
Пак жена, която не знае какво иска и се чувства неуверена. Писна ни."Дяволът носи Прада"

Още една жена, която не знае какво иска. Тук обаче имаме нелоша книга за подложка и една превъзходна Мерил Стрийп, която ако се появи дори а 10 секунди на екран, превзема филма, а тук направо инася на крехките си плещи всичко. Ако все пак се налага да се съгласиш да гледаш с твоята дама женски филм, спри се на този.

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти