Тервел Пулев: Може да имам три мача през тази година (видео)

Тервел Пулев: Може да имам три мача през тази година (видео)

Професионалният боксьор Тервел Пулев бе гост в токшоуто на Sportal.bg "От дузпа в тъч", където отговаря и на зрителски въпроси. Тево заяви, че е реалистична възможността да има три мача през тази година, но все още няма яснота кой ще бъде следващият му съперник на ринга. Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон призна, че обича да гледа футболни мачове със своя по-голям син, който тренира футбол.

"За съжаление и аз не знам кога ще е следващият ми мач. Подготвям се не насочено към някой конкретен противник. Не спирам да тренирам. Абсолютно реалистично е през 2017 година да имам три мача. Предвид моята възраст е добре да правя колкото се може повече двубои, но това не зависи от мен, а от договори от телевизии и т.н.", сподели Тервел пред Sportal.bg.

"Има хора, които никога не са играли олимпийски бокс. Строго индивидуално е. Важно е какво искаш да правиш в професионалния бокс - дали искаш да изграждаш мачове на други боксьори или искаш да подпишеш договор със сериозен мениджър, който изгражда теб. Подготовката в професионалния бокс е коренно различна спрямо аматьорския. Мисля, че при мен преходът беше сравнително лесен. Доста късно се включвам в професионалния бокс. Откъде дойде забавянето? Дойде по стечение на обстоятелствата, може би не беше по моя воля", добави боксьорът.

"Не мисля, че би се стигнало при мен до качване в по-горната категория. Не мисля, че има шанс да се срещна с брат ми на ринга. Кличко срещу Джошуа? Трудно ми е да преценя, защото те са приятели. Не мога да разбера все още какво се случва. Времето ще покаже, но мисля, че опитът на Кличко ще му помогне много. Мой боксов идол? Ивендър Холифийлд е тип боксьор, който ми допада като стил. Той е такъв тип, който може да се справя с всякаква ситуация, независимо каква тактика му е необходима. Холифийлд никога не е отказвал мач. Доста добър пример за характер и стил на боксиране", каза още Тево.

Тервел Пулев в "От дузпа в тъч" 

"Тъмната страна на бокса? Обширна тема е. Няма как да се уреди мач. Ако даден боксьор взима пари от телевизионни права, от реклами, от промоутъра си и т.н., как ще го уредиш този мач, колко пари трябва да му дадеш, как ще ги вземе? Акълът ми не го побира. Говорим за много голям мач. Лобита със сигурност има. Където има хора, има и някакви пристрастия. Съдиите са субективни и в олимпийския бокс, и в професионалния. Лебедев срещу Марко Хук например. Абсолютно обратен мач, дават го на Марко Хук. Филми на боксова тематика? Не съм фен на тези филми, защото не ги преставят реалистично или актьорите не са добре подготвени за боксови сцени. Определено "Момиче за милион долара" е направен доста реалистично. Доста тежък филм, драма", сподели още кадърът на школата на ЦСКА.

"Гледам футбол заради сина ми. Той винаги иска да пуснем футбол. С него коментираме. Гледахме последно ПСЖ и Барселона. Той тренира футбол и е запален, аз по никакъв начин не му преча. Напротив, даже му показвам ситуациите. Интересно ми е да гледам с него. Когато имам време, чета статии, чета книги. За университета също чета. Въобще не ми е лесно. Замислям се, че понякога имам нужда от свободно време, просто да релаксирам без нищо да правя. Пълен релакс. Скоро ходих да си взема протокол от юридическия факултет за последния ми изпит и случайно се засичам с една преподавателка по международно частно право. Каза, че ме е давала за пример пред нейните студенти, които все търсели връзки и т.н. Колкото съм знаел, съм казал, но съм си взел изпита сам", каза още Тервел Пулев пред Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички