Владимир Николов: Феновете с бомби не са добре дошли

Владимир Николов: Феновете с бомби не са добре дошли

Президентът на волейболния Левски Владимир Николов говори ден след дербито с ЦСКА в "Арена Армеец". "Червените" спечелиха с 3:1, но се получи чудесно волейболно зрелище, проследено от 5000 на трибуните. Не липсваха и грозни моменти като хвърлянето на бомбички, като една от тях се взриви в непосредствена близост до средния син на Николов - Симеон.-    Владо, доволен ли си от първия в историята волейболен мач между „Левски“ и ЦСКА в „Арена Армеец“?

-    Мисля, че печелившият от вчерашното събитие е българският волейбол. Показахме, че можем да привлечем интерес към мач от вътрешното първенство и да накараме хората в залата да изживеят тези емоции с нас. Да постигнеш рекорд по посещаемост е постижение, с което можем да се гордеем. Отговорността на „Левски” оттук нататък е да направи това дерби оспорвано и следващият път нашите привърженици да са на другия полюс на емоциите

-    Колко време продължи организацията на цялото събитие и какви бяха най-големите трудности?

-    Работим по организацията повече от два месеца. Имаше два основни момента в работата ни. Първото беше да генерираме максимален интерес и посещаемост. Второ и още по-важно бе да осигурим сигурността в залата, така че мачът да мине без инциденти. Смятам, че с помощта на СДВР и охранителната фирма за охрана се справихме с тази задача. Благодарим за съдействието и на ръководството на залата.
27 "Червените" фенове в "Арена Армеец"

-    Ти самият какво изпита, когато излезе на терена за звездния мач?

-    Това беше страхотна емоция за мен. Преди по-малко от година прекратих състезателната си кариера и си мислех, че да играя волейбол не ми липсва. След като чух аплодисментите и скандиранията, ми настръхна кожата и си дадох сметка, че емоцията да играеш пред пълни трибуни е незаменима.
27 "Червените" фенове в "Арена Армеец"

-    Кога пак може да видим мач между „Левски” и ЦСКА в „Арена Армеец“?

-    За да бъде така успешен, втори такъв мач между двата отбора трябва да е с конкретна стойност – или за класиране напред в плейофите или пък да е купата на България. Жребият отреди да се срещнем още на четвъртфинал за купата, но на практика нямаме време за повторение на тази организация. Двубоят е на 7 март.

-     Къде ще се състои този мач?

-    В зала „Универсиада”. Предстоят срещи със СДВР за да получим инструкции относно провеждането на срещата. Организацията в тази зала е по-трудна от гледна точка на обезпечаване на сигурността при наличие на две агитки. Очакването ни е от СДВР да поискат мача да се проведе без привърженици на гостуващия отбор. Такава беше препоръката и за мача на 22 февруари, но ние все пак решихме да го проведем с вземането на всички необходими мерки за безопасност. Освен това в „Арена Армеец” има много по-голямо разстояние и възможности за изграждане на буферни зони.
22 "Сините" фенове в "Арена Армеец"

-    За първи път толкова фенове се събраха, за да подкрепят волейболния „Левски“. Очакваш ли те да продължат с бурната подкрепа въпреки загубата от ЦСКА?

-    Със сигурност щяхме още повече да се радваме на увеличаваща се подкрепа, ако бяхме спечелили. Надяваме се нашите привърженици да разберат пътя, който сме избрали да вървим  - да залагаме на млади състезатели и на тяхното развитие. Същевременно сме наясно, че името „Левски” задължава и трябва да търсим победата във всеки един мач. Ако през тази година е необходимо да отчетем, че сме в период на изграждане, то за следващата вече няма да имаме никакви оправдания.


-    В рамките на волейболния ден в „Арена Армеец“ отборът на „Левски“ за момчета до 14 години победи с 3:1 над ЦСКА. В него играят и двамата ти синове Алекс и Симеон, който бе уплашен от хвърлена до него бомбичка по време на мъжкото дерби. Как се чувства той в момента?

-    За съжаление, това бе неприятен момент като цяло. Надявахме се да се разминем с подобни инциденти. Симеон се уплаши от случилото се, но за щастие се размина само с това. Добре е и това е вече минало. Няма как да пропусна да кажа, че хората, които намират хвърлянето на бомбички в залата за част от това да си спортен фен, не са добре дошли на нашите срещи.
86 Левски - ЦСКА 1:3 част II

Още от Волейбол

Виж всички