Вот на доверие за Барцокас в Барселона

Вот на доверие за Барцокас в Барселона

Генералният мениджър на баскетболния тим на Барселона Родриго де ла Фуенте обяви, че клубното ръководство има пълна вяра и подкрепя изцяло треньора Йоргос Барцокас, макар каталунците да отпаднаха в полуфиналите за Купата на Краля. Това бе поредното разочарование за Александър Везенков и съотборниците му, които не се представят на очакваното ниво в Евролигата, а през уикенда бяха елиминирани от Валенсия във втората по значимост надпревара в испанския баскетбол.

“Играчите ни показаха характер. Смятам, че се движим в положителна посока. Необходимо е просто те да дават всичко от себе си и да подхождаме към нещата мач за мач. Все още имаме някакви шансове в Европа, а в Испания можем да се изкачим още по-нагоре. Трябва да се концентрираме върху това и да не спираме да вярваме”, каза дългогодишното крило на Барса.

“Барцокас се ползва с цялото ни доверие още от идването си тук. Понякога просто няма късмет. Трябва да бъдем единни и да анализираме всичко, защото предстои втората половина на сезона”, добави още той.

Барселона е на трето място в Испания с 14 победи и 5 загуби, а в Евролигата се представя далеч по-слабо с 8 успеха и 14 поражения, заемайки дванадесета позиция.

Още от Баскетбол

Виж всички