Сериозни мерки предприемат органите на реда за мача Пирин - Левски в Благоевград

Сериозни мерки предприемат органите на реда за мача Пирин - Левски в Благоевград

За предприетите действия и мерки от органите на МВР за осигуряване на обществения ред и сигурността преди, по време и след шампионатния мач за първенство в Първа футболна лига Пирин - Левски, който ще се играе утре на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, информираха днес на пресконференция главен инспектор Димитър Ичев - началник на сектор "Охрана, обществен ред и териториална полиция" при ОД на МВР - Благоевград, и главен инспектор Васил Джизов - началник на Първо Районно управление на полицията в Благоевград.

Подготовката е започнала преди седмица. Целта е да не бъдат допуснати проблеми, каквито имаше с публиката на "сините" при предишното гостуване на столичния отбор на "Христо Ботев". От благоевградския клуб информираха, че цената на билетите остава по 5 лв. и за привържениците на Пирин, и на Левски. От 10:00 часа ще работи касата пред главния вход на стадиона.

Главен инспектор Димитър Ичев съобщи откъде ще бъдат допускани привържениците на гостуващия тим, за които ще бъдат изградени три временни контролно-пропускателни пункта - при касата срещу Владишкия дом, при служебния вход на стадиона и преди подхода за сектора за гости. Ще се допускат граждани само с купени билети, които не носят опасни предмети, маски на лицата и т. н. Временна организация ще бъде въведена по улиците, водещи към стадиона, като движението ще бъде пренасочено по ул. "Митрополит Борис".

Апелът към гражданите е да се съобразяват с временните мерки и да изпълняват разпорежданията на контролните органи. Органите на реда призовават също гражданите да се възползват от възможността по-рано да си купят билети, за да не стават струпвания пред касите и да се избегне излишно напрежение. Две са касите, определени за привърженици на гостуващия отбор - срещу Владишкия дом и при служебния вход на стадиона, които ще бъдат отворени съответно в 12:00 и в 13:00 часа.

Предвиден е достатъчен брой полицейски служители за охрана на мача, като ще има командировани и от други областни дирекции, информира Ичев. Има разрешение от кмета на общината за провеждане на шествие от фенове на ФК Левски, което ще се съпровожда от полицаи със светлоотразителни жилетки с надпис "Антиконфликт", за да бъдат избегнати провокации.

"Към нарушителите ще бъдем безкомпромисни и ще действаме в рамките на закона, заяви гл. инспектор Димитър Ичев. Нека срещата се превърне в един празник на Благоевград вместо да се помрачи настроението на хората, дошли с намерението да празнуват", добави той. Засега няма точна информация колко фенове на Левски ще дойдат за мача. До момента от София са съобщили за неорганизирано пътуване с лични МПС на група от около 400 човека и по-малки групи от други селища.

Постоянно се поддържа връзка с Главната дирекция на националната полиция в София - центъра по спортно хулиганство, както и с представители на фенклубовете на двата клуба. Има списък и снимки на футболни хулигани със забрана да посещават спортни прояви и ще се направи нужното, за да не бъдат допуснати на стадиона. Ще бъдат изградени също временни КПП-ата на входовете на Благоевград, за да се насочват пътуващите за футболната среща.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички