Ловецът на автографи Тодор Петров: Никол постоянно се нахвърля на Гришо, целуват се страстно (снимки)

Ловецът на автографи Тодор Петров: Никол постоянно се нахвърля на Гришо, целуват се страстно (снимки)

Никол Шерцингер изненада приятно мнозина, след като пристигна в София с Григор Димитров. Най-добрият ни тенисист и американската певица кацнаха на българска земя на 3 февруари (петък). Още от аерогарата по петите им беше Тодор Петров - един от най-известните родни ловци на автографи. Учителят по география придоби голяма популярност последните дни. Петров разказа в детайли пред "ШОУ" за интересните преживявания, които е имал с Гришо и Никол, а и с родителите на тенисиста.

- Ти беше един от малцината, който успя да си направи обща снимка с Никол Шерцингер. Как успя и как изобщо разбра кога с Григор кацат в България?
- С другите колеги - ловци на автографи, постоянно следяхме профилите на Шерцингер в социалната мрежа - главно "Инстаграм" и "Фейсбук". Първо разбрахме, че Никол лети от Лос Анджелис за Монако. Беше при Григор няколко дни, след което разбрахме, че пристигат в София в петък с частен самолет от Ница. Часът на кацането също го знаехме - аз и колегата Христо Могилански.

- Откъде научихте тези подробности?
- Една наша позната от аерогарата ни уведоми. За толкова години е нормално да съм изградил контакти и да имам връзки.

- Разкажи за самото посрещане на Никол и Григор...
- Гришо още като видя колко много журналисти ги очакват, нареди на шофьора на рейса да обърне и да ги откара на Терминал 1. Аз забелязах това нещо и с Христо и другите ловци на автографи веднага се насочихме към тях. Даже казах на журналистите и фотографите да дойдат с нас, ако искат да ги снимат. Те обаче не ни повярваха и в крайна сметка не успяха да направят снимки.

- Как реагираха Гришо и Никол щом ви видяха?
- Зарадваха ни се. Познавам се с Григор, много пъти съм го виждал. Още като беше на 18 години му казах в личен разговор, че ще стане голяма звезда. Радвам се, че навръх рождения ми ден ми подари победа над Йежи Янович. Сега обаче целта ми беше Шерцингер. Нахвърлих й се веднага щом я видях на аерогарата. Тя изобщо не се уплаши, явно е свикнала. Много лесно се озовах до нея.

- Григор защити ли я по някакъв начин?
- О, да, разбира се. Той е страшен кавалер, прави му чест. Постоянно я предпазваше. Все пак ние сме нахалници, но на него му е ясно, че нищо лошо няма да й направим. Просто искаме снимка и автограф за спомен.

- Успя ли да размениш някоя дума с Никол, тя каза ли ти нещо?
- Да, говорихме си. Каза ми "Миличък, не се притеснявай, няма проблем да се снимаме!". А и тези й думи още повече успокоиха Григор и той спря да се притеснява, че може да направим нещо на любимата му.

- Какво е впечатлението ти от Шерцингер?
- Много възпитана жена. Рядко има толкова културни и възпитани. Сблъсквал съм се с всякакви хора и добре знам за какво става въпрос. Наистина много съм доволен от Никол. Отдавна мечтаех да я срещна. С Христо Могилански се гласихме да ходим в Милано на седмицата на модата, тъй като бяхме разбрали, че и тя ще присъства. Нещата обаче пропаднаха и решихме да я гоним като дойде в София. Беше ясно, че Григор все някога ще я доведе в България. Няколко дни преди да пристигнат, сънувах, че ги срещам по улиците в София, как им искам снимка, а Гришо ми отказа. Но ето, че сега късметът ми се усмихна и имах няколко срещи с тях.

- На кои други места успя да достигнеш до тях, освен на аерогарата?
- Доста време прекарах пред блока на бащата на Григор - до кортовете на Малееви. Единият ден ги причаках точно като станаха след следобедния си сън. Бяха излезли навън, учтиво помолих Григор да се снимаме, а той ми отказа с думите "не, моля те, не съм във вид". Никол обаче не ми отказа и се нави, въпреки че беше без грим. Тя го следваше навсякъде. Григор тренираше всеки ден при Малееви. И аз бях там. Никол му гледаше тренировките, след това го чакаше и във фитнеса. Няколко дни бяха неразделни. Всеки път му се нахвърляше и се целуваха страстно. Като тийнейджъри са, личи си, че са лудо влюбени. Странно обаче защо Никол не го придружи на партито за официалното откриване на турнира. Часове преди него беше на фризьор.

- Никол къде си направи прическа?
- Във фризьорския салон до кортовете на Малееви. Много добре я бяха направили. Това се случи часове преди партито по официалното откриване на турнира. Никол се канеше да присъства, но не знам защо в крайна сметка не придружи Григор на събитието. Имаше хиляди, които се надяваха да ги видят заедно. Гришо обаче дойде сам на партито, след което я заведе на вечеря, а тя излетя сутринта рано от София.

- Как разбра кога точно отлита?
- Научих, докато бях на партито на тенисистите. Тогава ми казаха, че Шерцингер отлита следващата сутрин. Казаха ми още, че е дошла в България, за да направи реклама на турнира. Отидох още в 2 часа след полунощ на аерогарата, за да чакам. Там едната ми позната ми разкри, че е регистрирано име Никол, което ще лети за Франкфурт. Лошо впечатление ми направи, че Григор не дойде сутринта на аерогарата. Баща му я докара с БМВ-то. Петима ловци на автографи бяхме там, валеше силен дъжд. Той като ни видя на ВИП-а и започна да размахва чадъра, опитвайки се да ни прогони. Никол обаче му каза, че няма проблем. Тогава пак се снимахме. Но баща му продължаваше да е зле настроен към нас.

- Какво ви казваше?
- Постоянно се пречкаше и ни призоваваше да се разкараме. Докато гонех него и Никол те все ми подвикваха, да не съм навлизал в личното им пространство. Дори ме обвиняваха, че продавам снимките на медиите и печеля пари. Категорично няма подобно нещо. Не продавам снимките, остават мой скъп спомен. Баща му се държа много лошо. Буташе ни, дори посегна на Христо Могилански. Аз не се плаша, нищо не може да ми направи на мен. Факт е, че Димитър Господинов много се вживяваше, дори на моменти беше като охранител на Григор. Да, нормално е да бдиш над сина си, но нали му е ясно, че нищо лошо няма да сторим на момчето. Любимец е на всички ни, обичаме го и се надяваме да продължи да ни радва с успехите си. Личи си, че Григор е много възпитан. Той в нито един момент не се изнерви от присъствието ни, винаги е спокоен. А баща му... Но за Григор е нормално да е такъв - живее в чужбина, има друг манталитет.

- Случвало ли ти се е да зарязваш учениците в час, за да преследваш някоя звезда за автограф?
- Да, разбира се. Бягал съм от училище заради автографи. Имало е и случаи, в които закъснявам. Учениците знаят, отдавна им е ясно, че съм ловец на автографи.

- Броил ли си колко автографа имаш в колекцията?
- Точно 5537 са до момента! Имам класьори, подреждам си ги. Колекцията ми става все по-голяма. 

- Кои са най-ценните ти?
- Много са, но на първо място слагам Бриджит Бардо. Преди години й изпратих писмо с моя снимка, която ми разписа и ми върна обратно. Бардо има специфичен почерк, никой не може да го фалшифицира. Иначе съм писал и на Елизабет II, на принца на Монако...

- До коя звезда достигна най-трудно?
- Силвестър Сталоун, тъй като го пазеха осем човека. До Джейсън Стейтъм и Робърт де Ниро също стигнах трудно. Иначе Арнолд Шварценегер ми беше най-лесен. Но по принцип не обичам лесните автографи, искам да има борба, движение, напрежение, преследване...

- Заради голямото нахалство имал ли си проблеми с полицията?
- Засега не съм имал проблем.

- Преследваш ли футболисти?
- О, разбира се. Имам автографи от Сеп Майер, Франц Бекенбауер, Герд Мюлер и много други известни футболисти. Интересувам се от всичко, запознат съм с биографиите на хиляди звезди. Проблемът е, че в България рядко идват големи звезди.

- Сблъсквал ли си се с Христо Стоичков?

- Той ми е любимец, идол дори. В началото беше много гаден. Дори ме е псувал, но стана така, че се запознах с дъщеря му Мика и той омекна. Но каквото и да прави, дори пак да ме псува, за мен Стоичков си остава №1.
Последвайте канала ни в

Още от Булевард

Виж всички