30 кандидати за селекционер на Словения, феновете искат Радо Стойчев

30 кандидати за селекционер на Словения, феновете искат Радо Стойчев

След малко изненадващото напускане на италианската легенда Андреа Джани като селекционер на националния волейболен отбор на Словения, който пое поста на старши-треньор на Германия, Словенската волейболна федерация (OZS) има тежката задача да намери негов достоен заместник. Интересно е, че само броени дни след оставката на Джани, от местната централа съобщиха, че има огромен интерес към поста му - 30 кандидати.

"Както очаквахме, има голям интерес към работата на селекционер на Словения. Имаме кандидати от всички краища на света, включително и някои забележителни имена", потвърди президентът на словенската федерация Метод Ропрет.

Той за пореден път напомни, че Андреа Джани е направил толкова много за словенския волейбол за по-малко от две години. Ще припомним, че Джани изведе Словения до финала на Европейското първенство през 2015-а в София, където загуби от Франция с 0:3 и спечели сребърните медали.

"Джани никога няма да бъде забравен, той е част от историята. Нямаше лоши настроения след решението му да напусне. Ще продължим да си сътрудничим и обменяме информация с него", сподели още президентът Ропрет.

Очаква се окончателното решение за наследник на Джани на поста да бъде взето до края на този месец. "Ще разгледаме всички кандидатури и ще стесним избора си. Въпреки, че не мога да кажа кои са конкретните имена, в списъка са някои от най-големите имена в световния волейбол, но това е само началото. Федерацията не разполага с неограничен бюджет, който може да предложи. Така, че трябва да се съобразим с реалността и да намерим приемливо за нас решение", заяви още шефът на словенския волейбол.

В същото време в анкета в най-популярния словенски информационен уеб сайт siol.net читателите и феновете масово гласуваха и искат за селекционер на националния отбор най-успешния български треньор Радостин Стойчев. За 47-годишният български специалист са гласували 48,37% от всички читатели. На голяма разлика зад него са Любомир Травица с 12,42% и Лоренцо Бернарди с 9,15%. 18,30% от феновете пък искат да е местен словенски треньор без значение кой ще бъде.

Още от Волейбол

Виж всички