Шалон уважи Евтимов, но не пощади Шоле

Шалон уважи Евтимов, но не пощади Шоле

Илиян Евтимов бе посрещнат изключително топло от всички в бившия си клуб Елан Шалон, но сантиментите бяха само преди срещата, която в крайна сметка бе загубена от настоящия отбор на крилото Шоле. Тимът на Евтимов бе надигран за четвърти пореден кръг в елита на Франция, този път отстъпвайки с 66:79.

Илиян игра за Шалон в продължение на шест години и записа клубен рекорд с 274 мача, като бе част от най-успешната ера в клубната история, по време на която бяха спечелени немалко трофеи - три купи и една титла на Франция, както и трето място в европейския турнир Юрочалъндж. Феновете издигнаха транспарант, гласящ “Илиян завинаги в нашите сърца”, а клубът му подари специален плакет, посветен на върховото му постижение.

Евтимов започна като титуляр за Шоле, за да се отличи с 13 точки, 4 асистенции и 3 борби, които обаче не бяха достатъчни. Единствено Дейвид Ноъл вкара повече от българското крило с френски паспорт, реализирайки 15 точки за гостите.

За Шалон Камерън Кларк наниза 21, а Ланс Харис - 16.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички