Тони Надал: Това е последният ми сезон като треньор на Рафа

Тони Надал: Това е последният ми сезон като треньор на Рафа

Тони Надал - дългогодишният треньор и чичо на Рафаел Надал, разкри, че това е последният сезон, в който той се грижи за подготовката на своя племенник. Чичо Тони заяви, че му предстои да започне активна работа в тенис академията на Рафа. В екипа на левичаря от Манакор наскоро влезе друг гомя испански тенисист - шампионът на "Ролан Гарос" през 1998 година Карлос Моя.

"През следващата година вече няма да следвам Рафа в тура, ще работя само в нашата академия", обясни, цитиран от tennisworldusa.org, Тони Надал. Той добави, че желанието му е да се фокусира върху изграждането и развитието на млади таланти.

"Отношенията ми с моя племенник винаги са били добри, никога не сме спорили за нещо. До 17-годишната му възраст аз взимах всички решения, а след това баща му започна да играе по-важна роля в екипа ни, появи се агентът Карлос Коста и всеки си казваше собственото мнение. И истината е, че с всяка следваща година моята роля при вземането на решения става все по-малка. Ще се стигне до момента, в който аз няма да решавам нищо. Пътувах с Рафа дълги години и сега искам да се занимавам с тренирането на млади хора, а нашата академия е идеалното място за това", каза още Тони Надал.

Още от Тенис

Виж всички