Анатолий Тимошчук официално прекрати футболната си кариера

Анатолий Тимошчук официално прекрати футболната си кариера

В интервю за телевизионния канал Футбол-1 в родината си, бившият украински национал Анатолий Тимошчук обяви, че прекратява активната си състезателна кариера. Попитан какво прави в момента и търси ли си отбор, Тимошчук заяви: "По принцип не си търся никакъв отбор. Спокойно приключих с футбола, без никакви драми. Сега съм си взел свободно време, за да помисля какво ще правя в следващия етап от живота си.

"Имах дори предложения за треньорска работа от някакви отбори, но първо исках да бъда сигурен, че наистина спирам да играя. Вероятно сега ще се опитам да помогна на млади футболисти да направят правилните крачки в професионалния спорт, казва още бившият дефанзивен полузащитник.

В кариерата си той е играл у дома за Волин (Луцк) и Шахтьор (Донецк), а зад граница в Байерн (Мюнхен), Зенит (Санкт Петербург) и за последно в казахстанския Кайрат (Алмати). 37-годишният Тимошчук изигра последния си мач през ноември 2016-а година в Казахстан, след което е подал документи за треньорски лиценз в местната футболна федерация. За националния отбор на страната си има 144 мача и 4 гола, участвал е на две Европейски и на едно сВетовно първенство.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички