Огнян Герджиков: Нека победата бъде за Григор

Огнян Герджиков: Нека победата бъде за Григор

Служебният премиер Огнян Герджиков откри партито на играчите на турнира Garanti Koza Sofia Open 2017. Той изрази радостта си от участието на първата ракета на България Григор Димитров в тази надпревара, като му пожела да триумфира в нея.

“Много съм щастлив, че страната ни е домакин на подобно събитие. Тук ще вземат участие някои от най-голевите тенисисти в света, а най-хубавото е, че Григор Димитров е сред тях. Пожелавам успех на всички, но позволете ми да бъда пристрастен - нека голямата победа бъде за Григор”, заяви Герджиков.

Президентът на българската федерация по тенис Стефан Цветков пък заяви: “Поздравявам Григор за представянето ме до момента и за всичко, което прави за България по целия свят”.

Реч държа и директорът на турнира Пол Макнами, който започна с няколко думи на български: “Добър вечер, дами и господа”. След овациите, които получи, той продължи: “Като гледам партито на играчите, само мога да си представя какъв турнир ни очаква. Ще е много оспорвано и страхотно”.

Поставеният под №1 в схемата на турнира Доминик Тийм също сподели впечатленията си.

"За първи път съм в България. Разгледах малко, харесва ми. Никога не съм виждал такова парти на играчите досега", каза  Тийм.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички