Финалистите на Супербоул в спор за...Чип Кели!

Финалистите на Супербоул в спор за...Чип Кели!

Финалистите на Супербоул LI влязоха в задочен спор за услугите на Чип Кели. Доскорошният треньор на Сан Франциско е без работа след уволнението си от поста на 1 януари, но не планира да почива и да прибира дължимите по договора си суми. Кели бе кандидат за поста на координатор на нападението на Джаксънвил, а седмицата преди финала на АФК изкара в Ню Инглънд, консултирайки Бил Беличик.


Слуховете твърдят, че Суичъра е му е предложил пост на консултант за новия сезон, но тези дни Атланта излязоха на сцената като кандидат за услугите му. „Соколите“ си търсят нов координатор на нападението, след като Кайл Шанахан се чака да напусне на 6 февруари за да стане треньор на Сан Франциско.


Сигурно е, че услугите на Кели няма да струват особено скъпо. Договорът с Филаделфия, откъдето бе уволнен през декември 2015-а, му гарантира $6.5 млн. тази година. След изтичането му Кели има гарантирани нови $12 млн. от Сан Франциско за 2018 и 2019 г.


Междувременно „найнърс“ и „орлите“ влязоха в спор кой трябва да плаща обезщетението тази година. Тъй като случаят е без прецедент в историята на НФЛ комисионерският офис се очаква да назначи арбитраж, който да вземе окончателното решение.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти