Чоно Пенчев се връща в СКРА

Чоно Пенчев се връща в СКРА

Българският разпределител и национал Чоно Пенчев се връща в полския гранд СКРА (Белхатов), където ще тренира до края на настоящия сезон. 22-годишният плеймейкър игра за последно в гръцкия Ираклис, но в края на годината напусна, след като тимът от Солун рязко намали бюджета си заради финансови проблеми.

"Имах оферти от Катар, Турция и Гърция, но те не ме устройваха и предпочетох да продължа подготовка в СКРА. Този клуб държи правата ми, като аз само ще тренирам с тях, без да имам право да играя, защото вече е късно за картотека", заяви Чоно Пенчев за официалния сайт на родния си клуб Виктория Волей.

"За момента в СКРА е най-високото ниво на работа, където мога да се развивам пълноценно. До края на сезона съм там. Казвам това, за да се спрат спекулациите къде ще продължа да играя. Имам сериозни предложения от полски клубове за следващия сезон, но тях ще обмислям на място в Полша", допълни още Чоно Пенчев.

Той ще пътува за Полша най-вероятно в началото на следващата седмица. В СКРА и неговият брат и също национал Николай Пенчев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички