Ню Ингланд и Атланта ще играят за 51-ия трофей "Ломбарди"

Ню Ингланд и Атланта ще играят за 51-ия трофей "Ломбарди"

Ню Ингланд и Атланта ще играят за 51-ия трофей "Ломбарди" в Националната футболна лига на САЩ и Канада (НФЛ), след като и двата отбора спечелиха с лекота мачовете си за двете конференции. Пейтриътс затвърдиха доминацията си на изток с успех с 36:17 срещу Питсбърг, докато Фалкънс се наложиха с 44:21 срещу Грийн Бей.

Мат Райън подаде 27 от 38 паса за 392 ярда и четири тъчдауна в полза на Атланта, което изпрати за втори път Фалкънс и на Супербоул. Голямата звезда на отбора Хулио Джоунс улови девет от пасовете за 180 ярда и два тъчдауна в последния мач на отбора в "Джорджа доум", където Грийн Бей най-накрая видя края на силната си серия през втората част на сезона. Аарън Роджърс завърши срещата с 27/45 паса за 287 ярда и три тъчдауна, но изходът беше решен далеч преди той да запише голяма част от положителната си статистика.

"Радостни сме, защото да стигнеш до Супербоул не е никак лесно. Знам това от опит. И все пак нашата най-голяма цел си остава пред нас", каза Райън, който по всяка вероятност ще спечели приза за най-полезен играч в НФЛ.

Интрига нямаше и във втория мач, в който Пейтриътс се възползваха от серия от 16:0 в третата четвъртина и си осигуриха място в битката за трофея "Ломбарди" в Хюстън. Том Брейди ще играе за седми път в кариерата си на Супербоул, след като подаде 32/42 паса за 384 ярда и три тъчдауна, два от които бяха уловени от неочаквания герой за вечерта Крис Хоугън. Досущ като Джоунс, той завърши със 180 ярда.Питсбърг не намери противодействие срещу може би най-добрия куотърбек за всички времена, а контузията на Левион Бел в началото на мача не помогна. Без звездата на своето нападение, Бен Рьотлисбергер подаде 31/47 паса за 314 ярда и само един тъчдаун, уловен от Коби Хамилтън в заключителните минути на срещата. Антонио Браун пък стана жертва на перфектната защита на Патс и завърши със 77 ярда.

Пейтриътс ще играят за петия си трофей "Ломбарди" след две седмици, докато Атланта ще опита да спечели своя първи.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти