Роберт Кубица споделя за живота след Ф1

Роберт Кубица споделя за живота след Ф1

Роберт Кубица бе изгряваща звезда във Формула 1, докато инцидент по време на рали през 2011 година не сложи край на кариерата му в най-гледаното състезание по света. Оттогава полякът имаше кратка кариера в Световния рали шампионат, след която започна да участва в различни пистови надпревари за издръжливост. Поредното такова е "24-те часа на Дубай", което ще се проведе този уикенд. В днешната тренировка Кубица направи няколко обиколки на пистата, но червен флаг сложи край на сесията след едва 20 минути.

"Страхотно е да бъда тук. Ще бъде първото ми участие в Дубай, така че свиквам все още с пистата. Това е и първото ми каране с Porsche GT3. Различна кола е, така че трябва да се запозная с нещата много бързо. Не съм притеснен, че няма да се справя физически, защото имам нужната подготовка. Екипът ни се състои от петима пилоти, така че двучасови стинтове не би трябвало да са проблем", сподели Кубица.

Ето как коментира и решението на Розберг да приключи кариерата си след първата титла: "Това е решение, което със сигурност се взима трудно. Стъпката е огромна, но най-важното е той да се чувства щастлив след нея. Когато не си във Формула 1, животът ти наистина е коренно различен".

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти