Треньорът на Ботев Пд: Ще има трансфери

Треньорът на Ботев Пд: Ще има трансфери

Ботев (Пловдив) стартира зимната си подготовка. Старши треньорът Николай Киров обяви как иска да изглежда неговия отбор през пролетта и добави, че трансфери ще има. Това той стори на специална пресконференция.

"Честита Нова година на всички, дано през новата година да работим добре, винаги сме се разбирали. Започваме, с хората, с които ще работим през новата година. Ясни са хората, с които разтрогнахме. С Милен Кикарин, Даниел Кутев и Иванов Стоянов от днес ще започнем разговори за прекратяване на договорите по взаимно съгласие. Шестима се връщат, които бяха преотстъпени в отбори от втория ешелон”, каза Киров на пресконференцията преди старта на подготовката.

Това са Георги Купенов, Радослав Апостолов и нападателите Рангел Игнатов, Исмет Рамадан, Борис Тютюков и Емил Камберов.

„Водят се преговори с футболисти, трансфери ще има. Ще ви информираме, когато има факти. Интерес има както към българи, така и към чужденци. Имаме амбицията да се представим по-добре както в шампионата, така и в турнира за Купата на България. Моите разсъждения са такива, че се връщаме към традициите на клуба. Още по-важно е да подобрим играта в защита, защото имаме огромни проблеми там”, добави наставникът на Ботев.

"Ботев (Пловдив) ще изиграе 9 контроли, като 4 от тях вече са уредени. Работи се по срещите в Турция. Имаме уверение от организаторите, че датите ще бъдат запълнени. Фелипе Бризола няма да започне подготовката. Сега е в Сао Пауло за финални прегледи. Ще се включи на по-късен етап. Соуза е в неплатен отпуск от клуба, когато е готов ще се завърне. Зимният трансферен прозорец е по-специфичен, отборите от България търсят предимно свободни агенти, които са малко по това време, и трансферите ще стават по-бавно", завърши Белия.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти