Ето кои взеха наградата в памет на Трифон Иванов

Ето кои взеха наградата в памет на Трифон Иванов

Новата награда в церемонията на "Футболист на година" - "Лъвско сърце", в памет на Трифон Иванов, имаше два екземпляра още в дебютната си година. "Лъвско сърце" се дава за мъжество и характер в любимата игра, като първото издание попадна в близнаците Веселин Минев (Левски) и Йордан Минев (Лудогорец), както и братята Илко Пиргов Локомотив (Пловдив) и Димитър Пиргов (Левски). Двете двойки братя имаха нещастието за загубят своите бащи буквално часове преди да излязат един срещу друг в Първа лига.

През април Веско и Данчо излязоха един срещу друг на "Герена", след като баща ми Милчо почина внезапно. През август същото се случи и на Илко и Димитър, които загубиха своя баща - Емил, преди да излязат един срещу друг на "Лаута".

Наградата бе връчена от близкия приятел на Трифон - Бончо Генчев. "Тази награда я посвещаваме на баща ни, който ни отгледа. Той ни научи да се трудим и да не се предаваме пред трудностите", каза Илко Пиргов.

Цялата зала стана на крака и почете паметта на Трифон Иванов, както и на починалия преди няколко дни голям съдия и ръководител Стефан Орманджиев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти