Сакалиев: ЦСКА не трябваше да маха Янев

Сакалиев: ЦСКА не трябваше да маха Янев
Един от любимци­те на „червената" агитка - Стойко Сакалиев, коментира пред „Меридиан Мач" решението на ръководството да гласува доверие на временния досега треньор на ЦСКА-София Стамен Бел­чев.

„Той води отбо­ра в последните че­тири мача, нали? Трябва да го оста­вят да работи на спокойствие. Щом са избрали Белчев, нека стоят зад него и му оставят 1,5-2 години за работа, за да разкрие потенци­ала си. Така както стана с Христо Янев и той показа какво може. Според мен въобще не трябва­ше да махат Янев от „Армията". Защо го направиха?", попита Сакалиев.

„Нормално е да се дава шанс на бъл­гарските треньори да се развиват. Ня­ма друг път. Без да пробваш, няма как да се получи. Досе­га се нагледахме как назначават хора за 4-5 мача и след това ги отпращат. То за толкова време няма как да направят не­що, дори и да имат най-добрите жела­ния и идеи", смята Стойко.

Той призна чисто­сърдечно, че не оби­ча да гледа българс­ки футбол. „Кой е следващият мач, на който ще отида? О, нямам идея. Аз не гледам български футбол, не ми ха­ресва. Бях на стади­она за дербито с Левски, но само за­ради емоцията. Аз дори като футбо­лист не гледах бъл­гарски футбол", откровен бе Сакалиев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти