Мартин Митев: Най-хубавото във Витоша е, че нищо не е на всяка цена! Удоволствието на децата е водещо

Мартин Митев: Най-хубавото във Витоша е, че нищо не е на всяка цена! Удоволствието на децата е водещо

Витоша (Бистрица) продължава с инициативата си да ви представи и запознае с кратката история на всеки един от треньорите в школата на клуба. Това са хората, които се грижат за светлото му бъдеще и постигането на голямата му цел – един ден ядрото на първия отбор да бъде съставено само от юноши. След като преди няколко седмици ви представихме треньора на най-големите – родените през 1999 година, Никола Пешев, сега е ред на човека, който се грижи за едни от най-малките деца в школата – набор 2007, Мартин Митев.

“Преди да стана част от Витоша (Бистрица), работих в Детски футболен клуб „Шампион“, като бях треньор на два набора – родените през 2007 и 2009 година. Беше трудно да се конкурираме с останалите школи в София, тъй като не бяхме популярни и трудно привличахме нови деца. Аз самият бях повече от треньор, тъй като се занимавах с цялостната организация в школата. Не ми тежеше, защото желанието ми бе да помогна на децата да се развиват и в индивидуален, и в колективен план.

През месец май обаче, след като първенствата приключиха, си дадох ясна сметка, че по този начин няма как да продължим и занапред и да задържим децата в школата. Свързах се с Костадин Ангелов и се разбрахме да се присъединя заедно с двата набора към школата на Витоша. Сега, няколко месеца по-късно, съм повече от щастлив от това решение, защото ми се предоставиха перфектни условия за работа в една отлична атмосфера.

За мен е изключително важно, че водещо е удоволствието, което децата изпитват от играта, когато са на тренировка и мач, а не резултатът. Най-хубавото при нас пък е, че нищо не е на всяка цена. Искам тези деца да станат, най-важното, достойни мъже след време. Да бъдат дисциплинирани, да имат воля и характер да се борят и един ден да реализират потенциала си в първия отбор на Витоша.”

Мартин Митев, треньор на набор 2007

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти