Босът на Спартак (М): Преговаряхме за Салах и Мане, цената на Промес е над 40 млн.

Босът на Спартак (М): Преговаряхме за Салах и Мане, цената на Промес е над 40 млн.

Собственикът на Спартак (Москва) Леонид Федун даде обширно интервю за "Спорт-Експрес", в което разкри кои от актуалните звезди на световния футбол са били близо до договор с руския гранд. Той коментира и ситуацията около Куинси Промес, който постоянно е спряган за трансфер в Англия.

"Преди време имахме интерес към Садио Мане. Срещнах се лично с него и се опитах да го убедя да приеме офертата ни. Контактувахме и с Мохамед Салах, но истината е, че е много трудно да наддаваш с английските клубове", призна Федун.
"През лятото можехме да вземем Есекиел Гарай от Валенсия. Той щеше да е най-скъпият ни трансфер на футболист над 30 години. Той обаче играе на позиция, на която не може винаги да влияе пряко на резултата от мачовете. Предпочитам такава голяма сума да бъде дадена за офанзивен играч. Затова се насочихме към Луан от Гремио. Бяхме готови да платим космически за нас пари. Говорим за повече от 30 млн. евро. Разбрахме се с Гремио, но Луан се колебаеше и в последния момент ни отказа. Реагирахме веднага и купихме Педро Роча. Да, 12 млн. евро не са малко, а той още не успява да се наложи, но това е нормално. Момчето идва от Бразилия и му трябва време за адаптация. Може и да греша, но вярвам, че Роча притежава всички качества, за да се превърне в отличен футболист. Дори и Неймар не показваше нищо особено в началото на престоя си в Барселона. Ще дадем време на Педро Роча и съм сигурен, че той дори ще повиши цената си", заяви Федун.
"Засега нямаме оферти за Промес. В неговия договор има откупна клауза и тя не е никак малка. Това важи и за другите ни футболисти. Ако някой извади тези пари, няма как да задържим Куинси. Естествено, ние не искаме да се разделяме с него. Дали конкретната сума е 40 млн.? Ако някой предложи толкова и се стигне до трансфер, значи това е цената. Самият футболист е готов да остане в Спартак до края на сезона. Холандецът е щастлив при нас", добави босът на Спартак.

Снимки: Спорт-Експрес"

Още от Футбол свят

Виж всички