Еврошампионът Адам Пийти подари златния си медал на ученичка (видео)

Еврошампионът Адам Пийти подари златния си медал на ученичка (видео)
Европейският шампион на 100 м бруст в 25-метров басейн Адам Пийти подари своя златен медал на ученичка. Това стана веднага след церемонията по награждаването на призьорите в дисциплината на шампионата на стария континент в Копенхаген (Дания).
Британската звезда в сините коридори спечели безапелационно в коронната си дисциплина, като спря хронометрите на 55.94 секунди - рекорд на Европа и на шампионатите.
След като стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, Адам Пийти се отправи към трибуните и връчи златния си медал на русокосо момиченце с националния флаг на Великобритания в ръце, което го помоли за автограф.
Неочакващата такъв жест негова фенка, разбира се, не успя да скрие своите емоции. Любопитното е, че за олимпийския, петкратен световен и осемкратен европейски шампион това е първото злато на първенство на Стария континент в 25-метров басейн.
Интересно е, че в неделя след победа в масовия старт на Световната купа по биатлон французинът Мартен Фуркад също подари своето златно отличие на своя почитателка.

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти