ЦСКА-София бърза със селекцията

ЦСКА-София бърза със селекцията

Зимната селекция на ЦСКА-София ще приключи преди отпътуването на отбора на лагер в Испания. "Червените" ще летят за Пиринейския полуостров на 22 или 23 януари, а дотогава всички попълнения би трябвало да са се присъединили към отбора. Ако това се случи, тяхната адаптация ще бъде далеч по-лесна и ще могат да вземат участие във всички контроли в паузата.

Един от новите вече от две седмици води занимания с "Армейците" - холандският плеймейкър Роланд Алберг, който е задоволил треньорите с формата си. В момента клубът води финални преговори и с още един състезател - колумбийският нападател Фейвер Меркадо. Той пристигна в София във вторник вечерта, а на следващия ден премина медицински прегледи и се срещна с ръководството на "червените".
Освен Алберг и Меркадо, "Армейците" се опитват да финализират и други входящи трансфери и се полагат максимални усилия те да станат факт най-късно до средата на януари.

През миналата зима ЦСКА-София привлече четирима, но нито един от тях не изкара целия лагер в Испания. Първи се присъедини Бодуров - 10 дни след началото на заниманията в Марбея, Кубемба подписа на 31 януари, след точно 2 седмици подготовка на Пиринеите, а Каранга и Меркадо парафираха в комплект на 2 февруари. По тази причина чужденците имаха нужда от известно време за адаптация. Показателно е, че Каранга не реализира нито един гол в пърите си 5 мача в първенството, но после се превърна във водещ футболист. Меркадо и Кубемба обаче така и не успяха да станат основни играчи на "Армията".

Сега в ЦСКА-София са решили да приключат селекцията в най-кратки срокове, като новите се очаква да бъдат 3 или 4.

"Тема спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти