- Какво правиш? - Нищо, на работа съм!

- Какво правиш? - Нищо, на работа съм!

Има го това: някой ти се обажда и те пита какво правиш, а ти казваш "Нищо, на работа съм!". Може и реално да работиш много, но изразът се е превърнал в класика. А едни симпатични британски учени вече са установили какво най-често правят офисните сужители вместо да си вършат работата.

Оказва се, че повече от половината гледат филми. Точно така, филми. Или сериали. И много рядко някой им прави забележка. Дори (за по-сигурно) си носят външен харддиск, за да не оставят доказателства на работния компютър.

Над 20% пък следят спортни събития. Няма значение за какъв спорт става дума, важното е да гледаш мача (особено, ако си заложил на точен резутат) и да не бачкаш. За нас например, всички в Sportal, е част от работата ни, което е идеално!

Още толкова си признават, че цъкат игри, "няма значение какви". Важното е, че повечето са свикнали да затварят бойното поле при всяко съмнение, че шефът може да надникне в монитора им. А лесен начин - сега ти подсказваме! - е да играеш на телефона си или на портативна гейм-конзола. Но най-важното: не се оправдавай пред шефовете си с нашия съвет!

Всеки десети искрено споделя, че работи паралелно нещо друго и така изкарва пари в работното време, предназначено за основните му професионални занимания. И дори да оставим моралния аспект на въпроса, не е ли прекалено натоварващо да работиш чак толкова много?

Останалите проценти се разпределят между браузването из нета, чатенето и разговорите с колеги.

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти