ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Ако иска да отговори на критериите, ЦСКА-София трябва да признае, че е Литекс

Ако иска да отговори на критериите, ЦСКА-София трябва да признае, че е Литекс

Получи се интересен казус, след като Министерството на младежта и спорта обяви условията за участие в конкурса за базите на ЦСКА. Всеки кандидат трябва да има капитал не по-малко от 5 000 000 лева и да е реализирал общо за последните три финансово приключени години (2014, 2015, 2016) тригодишен оборот в размер не по-малък от 15 000 000 лева без ДДС.

Това означава, че клубът, който играе в момента на стадион "Българска армия" - ЦСКА-София, ще трябва участва с показателите на Литекс. Както е известно, ЦСКА-София започна да играе в Борисовата градина през лятото на 2016 година, когато от БФС обявиха документално, че Литекс мести своя град и променя цветовете си.

Клубът няма как да докаже за няколко месеца оборот от 15 000 000 лева, т.е. ЦСКА-София трябва да включи финансовите години от 2014 и 2015 година, плюс първата половина на 2016 година, когато клубът бе в Ловеч под името Литекс.

Трябва да се отбележи, че капиталът на ЦСКА-София е 6 600 000 лева, което отговоря на условията на ММС. В огромната си част обаче - над 6 000 000 лева, капиталът на клуба е допълнен с дълг на Литекс към "Литекс Комерс", което може да се види в Търговския регистър.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти