Момиче на Бонд. Момиче на Джеймс Бонд.

Момиче на Бонд. Момиче на Джеймс Бонд.

"Момиче на Бонд" - това не е просто роля, а титла, етикет, легенда.  Всичко започва през 1962 година, когато в този образ блести Урсула Андрес. Женска роля във филм от поредицата за агент 007 може да донесе не само слава, а и сериозни финансови дивиденти. Виж кои са 10-те най-успешни като хонорар за влизането си в ролта на "момиче на Бонд" дами.

10. Грейс Джоунс – 7 млн. долара
Появява се в "A View to a Kill" през 1985 година. Джоунс е родом от Ямайка, но се мести с родителите си в Ню Йорк като тийнейджърка. Започва като модел, а по-късно пробива и като актриса и певица. Музикалната кариера започва през 70-те години и вече е успяла певица, когато играе във филма за Бонд заедно с Роджър Мур.

9. Джема Артънтън – 8.5 млн. долара
Английската актриса участва в "Quantum of Solace" през 2008 година заедно с Даниел Крейг. Тя не е главното момиче на Бонд във филма – Олга Кириленко има по-голяма роля. Тя е на 28 години и е най-младата в класацията.

8. Джил Сейнт Джон – 10 млн. долара
Тя играе Тифани Кейс през 1971 година в "Diamonds Are Forever. Джил Джон е първата американка в ролята на момиче на Бонд. Това си остава най-голямата роля. Партнира си с оригиналния Бонд – Шон Конъри. Днес е на 73 години.

7. Ева Грийн – 10 млн. долара
Участва в "Casino Royale" през 2006 година и получава похвали от критиците. Първоначално е отказала ролята, но после премисля и я приема и остава сред най-стилните момичета на Бонд (а някои я поставят и на първо място).

6. Денис Ричардс – 12 млн. долара
Повечето я познават като бившата съпруга на Чарли Шийн, но тя, разбира се, е много повече от това. През 1999 година тя играе ролята на Кристмъс Джоунс в "The World Is Not Enough". Ричардс е много критикувана за ролята си в специализираните медии и не само. По принцип всички момичета на Бонд за заклеймявани от феминистките, но това особено силно при нея. Критиките бяха най-вече за неуместността на образа – героинята е облечена с прилепнали къси панталони и потници с огромни деколтета, което не подхожда особено на професията – ядрен физик.

5. Тери Хачър – 50 млн. долара
Тери Хачър днес е по-известна с ролята си в "Отчаяни съпруги". Преди това обаче тя е била момиче на Бонд – в "Tomorrow Never Dies", където партнира на Пиърс Броснан. Хачър има 30-годишна успешна кариера на актриса. Точно преди "Отчаяни съпруги" тя е имала финансови трудности. За малко да не получи ролята на Сюзън в сериала – това е било предложение на Кортни Кокс, която е отказала ролята и така Хачър става една от най-високоплатените ТВ актриси в света.4. Хали Бери – 60 млн. долара
През 2002 година тя участва в "Die Another Day", където изиграва римейк на прочута сцена по бански костюм с Урсула Андрес (от 1962 година). Бери е една от най-успелите актриси в света и носителка на Оскар.

3. Джейн Сиймур – 70 млн. долара
Точно така, познатата като "д-р Куин лечителката" е била момиче на Бонд през 1973 година в Live and Let Die. Истинското й име е Джойс Франкенбург. Тя е на 22 години, когато си партнира с Роджър Мур във филма за Бонд. Сиймур има две награди Златен Глобус, две награди Еми и звезда на Алеята на славата.

2. Мишел Йео – 245 млн. долара
Тя е актриса и каскадьорка от Малайзия. Участвала е в Tomorrow Never Dies през 1997 година заедно с Пиърс Броснан. Йео е спечелила 245 млн. долара в кариерата си, която започва на 20-годишна възраст, когато печели конкурса Мис Малайзия.

1. Мадона – 645 млн. долара
Истината е, че Мадона никога не е била точно "момиче на Бонд", но пък има кратка поява във филма "Die Another Day", където играе секси инструктор по фехтовка. Тя изпълнява и аглавната песен към филма.

Още от Булевард

Виж всички