Колежката

Колежката

Доказано е, че образът на колежката е изключително магнетичен за повечето от нас, представителите на силния пол. Причините са много, но на първо място поставяме иначе простичкия факт, че именно в работна среда прекарваме голяма част от деня си. Решихме обаче, че има някои колежки, които са ни изключително дразнещи по различни причини. Така че събрахме отборни сили, спомнихме си предишни работни места и решихме да категоризираме накратно някои от най-ярките негативни типове колежки.

Шумната
Тя влиза в офиса/редакцията/работното място и ВСИЧКИ разбират това. Ходи шумно, поставя чашата си шумно, отпива шумно, храни се шумно и... дори диша шумно. Лошата новина е, че няма как да промени това (или поне не за дълго!), дори да направиш забележка.

Приказливата
Не е просто шумна, а говори наистина непрекъснато. Може да си изрежда адачите за следващите 5 минути: "Сега ще напиша това, ще копирам файла, ще вляза в мейла си ще го пратя на килента...". Може да споделя подробности от личния си живот, без някой да я пита: "Виж новия ми маникюр!", "Дъщеря ми получи 6+ по физическо!", "За закуска ядох овесени ядки с мед и орехи!". Може да говори за времето, работата, хобито си, приятеля си и всичко, всичко, което теб изобщо не те интересува.Клюкарката
Това е жената, пред която трябва много да внимаваш какво приказваш. Ясно е, че мъжете не сме клюкари (поне повечето) и също не говорим зад гърба на колеги (поне повечето!), но клюкарката винаги ще интерпретира и дори изопачи твоите думи по начин, който да те превърне в чудовище в очите на някой колега/колежка. А защо не и пред началството - тогава вече пораженията могат да са значително по-серизни.

Флиртаджийката
Няма нищо лошо в това някоя симпатична колежка да флиртува с теб? Така е! Но само в случай, че днес не си ти, утре е колегата по стая, другиден са тримата от съседната стая, а след това - целият отдел от горния етаж. Тя може и да не влага нищо особено в уж безопасния флирт, но изнервя всички и често може да се получи неразбиране, а след това и много глупави гафове от твоя страна. Или от страна на колега. Но теб те интересува основно, че може да е именно от твоя страна.

Негативната
Не харесвате хора, които се оплакват непрекъснато дори от най-пренебрежимите дреболии? Със сигурност няма да харесате и нея. Тя се оплаква, че е твърде студено, твърде топло, ужасно светло, кошмарно тъмно, някой я дразни, някой се държи прекалено мило с нея, някой не обръща внимание, стягат обувките, никой не забелязва обувките , всички гледат само обувките, пред цикъл е, в цикъл е, закъснява ... Точно така - ходещ кошмар.Надменната
Има жени, които се държат като потомствени английски аристократки..., а знаеш, че всъщност са родени и отгледани в покрайнините на София. Те обаче се държат сякаш наистина са поне баронеси, откраднали са някои привидно елегантни жестове и наблюдават околните сякаш от въображаем пиедестал на своята величавост, като от време на време дори леко (понякога само наум) са възмущават, че никой не им се възхищава и не ги величае.

Всезнаещата
Представи си следната ситуация: някой ти задава въпрос, ти имаш необходимата информация и започваш с разяснението... И тогава се появява тя: жената, която се мисли за по-голяма братовчедка на Google и тетка на Wikipedia. Има изключително високо самомнение и редовно прекъсва околните, като започва въведението си с "Сега ще ти разкажа...", "Искаш ли да ти обясня..." или "Надали знаеш, но...". Нека изясним: нямаме нищо против умните жени, напротив! Но тези, които се перчат с познанията си, са откровено противни и често надути.

Агресивната
Има колежки, които приемат всичко лично, обиждат се, цупят се, карат се, повишават тон, заплашват, дори са склонни да стигнат до психически и физически тормоз спрямо колегите си. Да, не се шегуваме. Другото, което не правим, е да не ти пожелаваме такава в непосредствена близост. Или просто ще те посъветваме: бягай!

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти