Чичо Тони с емоционално обръщение към Рафа Надал

Чичо Тони с емоционално обръщение към Рафа Надал

Чичото и дългогодишен треньор на носителя на 16 титли от “Големия шлем” Рафаел Надал - Тони, отправи емоционално послание към племенника си. Тони Надал вече няма да бъде в ролята на наставник на световния номер едно. 56-годишният Тони Надал обяви по-рано тази година, че след края на сезона ще се оттегли като треньор на левичаря от Манакор заради желанието си да се концентрира изцяло върху работата си в тенис академията на Рафа в Майорка, която бе открита през юни 2016-а. Тони оставя Рафаел в ръцете на бившия №1 в света Карлос Моя, който през тази година придружаваше суперзвездата по турнирите.“Финалният турнир на ATP миналата седмица беше последният акорд от моята кариера като треньор на моя племенник Рафа”, обърна се от страниците на испанското издание “Ел Паис” Надал към великия шампион. “Слагам край на един щастлив период от 27 години, започнал в деня, в който синът на моя брат Себастиан стъпи на моя корт, когато бе едва 3-годишен. Днес излизам от твоя път, но моят не свършва тук. Връзката ми с тениса ще продължи, защото любовта и страстта ми към този спорт за щастие остават непокътнати”, продължи чичо Тони.“Огромни благодарности към личността, която е с най-голям принос за моя късмет - племенника ми Рафаел. Връзката ми с него винаги е била удивително лесна в света, в който живеем.

Благодарение на него имах изживявания, които надминаха всичките ми мечти като треньор. Пътувал съм с него до невероятни места и съм се срещал с интересни хора от различни области на живота", пише още специалистът.

Днес се чувствам силно оценен и обичан, защото неговата личност възвеличи моята много повече, отколкото заслужавам”, завършва обърщението на Тони Надал към Рафа.Под ръководството на чичо си 31-годишният левичар е спечелил в кариерата си дотук 75 титли на сингъл и както вече стана дума, 16 от тях са от “Големия шлем”. Повече титли от “Големия шлем” от него има само 36-годишният швейцарец Роджър Федерер (19). Рафа Надал е съко щата олимпийски шампион на сингъл и двойки и четирикратен шампион с Испания в неофициалното световното отборно първенство по тенис за мъже “Купа Дейвис”.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти