Нювил поведе на рали Австралия след катастрофа за Микелсен (видео)

Нювил поведе на рали Австралия след катастрофа за Микелсен (видео)

Пилотът на Hyundai Тиери Нювил генерира преднина от 19 секунди на рали Австралия след съботните етапи, последният от които бе отменен заради щетите на мост, на който стана катастрофа и екипаж се озова в реката. На втората позиция вече се движи пилотът на Toyota Яри-Мати Латвала, докато Андреа Микелсен катастрофира още сутринта и сложи край на шансовете си за дебютна победа с Hyundai.

От Танак с Ford, който оспорва втората позиция в генералното класиране с Нювил, пое третото място на 21 секунди зад Латвала и изпревари Крис Мийк, който повреди задното окачване на своя Citroen при удар. Инцидентът му костваше десет секунди забавяне и Танак успя да се възползва от това. Мийк приключи етапа, но щетите му пречиха в хода на състезателния ден и той се оттегли.

Четвърти се движи Крейг Брийн с вече първи Citroen, който заедно с Хейдън Падън (Hyundai) спечелиха от главоболията на Микелсен и Мийк. Петкратният световен шампион Себастиен Ожие е шести и продължава да не може да достигне скоростта на конкурентите си. Той приключи съботния ден с повреда в предната част на автомобила си, след като излезе от пътя.

На седма позиция се движи Стефан Лефевр със Citroen, който се вкара в беля с местната полиция.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички