Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Братът на Тихомир Иванов подписа със СКЛА Берое

Братът на Тихомир Иванов подписа със СКЛА Берое

18-годишният лекоатлет Михаил Иванов подписа договор за една година със СКЛА Берое (Стара Загора). Става въпрос за брата на родната звезда в скока на височина Тихомир Иванов. Така вече и двамата напуснаха родния си СКЛА Спартак (Плевен). От началото на 2016-а Тихомир Иванов е в СК Свилоза (Свищов) и като състезател на крайдунавския клуб постигна най-големите си успехи до момента – второ място на най-силния лекоатлетически турнир в света Диамантената лига.

По-малкият Иванов е национал на България в скока на височина за юноши старша възраст. В края на 2016 г. бе водач в националните ранглисти в същата дисциплина (с резултат 208 см), и в скока на дължина (резултат 7,04 м). Михаил е многократен шампион на България и в двата сектора. Класира се четвърти във високия скок и пети на дългия на балканското първенство. Мишо дори стана вицешампион при мъжете, като за титлата не успя да победи единствено брат си. За трансфера на Михаил Иванов в старозагорския клуб най-настоятелен е бил президента на Берое – Иван Колев.

“Всеки състезател е доволен, когато има сигурност. Приоритет на треньора е да му го осигури. И когато това стане факт, екипът вече има необходимото спокойствие да работи за високо спортно майсторство. За съжаление в Плевен няма нужните условия за това. СКЛА Берое е най-прогресивно развиващия се клуб у нас. Едно от доказателствата за това са домакинствата на европейско отборно и няколко балкански шампионати за мъже и жени”, заяви треньорът на братя Иванови и лекоатлетите от СКЛА Спартак – Георги Гетов.

Той разкри и важно условие залегнало в договора на Михаил Иванов. “Пред ръководството на СКЛА Берое настоях Мишо да тренира постоянно под мое ръководство заедно с Тихомир“, уточни треньорът. Гетов аргументира и желанието си. “Като качества Михаил не отстъпва на брат си. Постоянните ми ангажименти – лагери, състезания с Тихомир обаче не ми позволяват физически да провеждам лично тренировките на Мишо. Да, досега той е водил подготовка по програми, които съм изготвял, но без аз лично да съм присъствал на много от тренировките му, поради огромната ми ангажираност. Именно това е причината да има забавяне на резултатите при него. С новия договор Михаил ще е постоянно пред очите ми, а освен това в лицето на брат си ще има нужната конкуренция, която ще му е само от полза. Друг важен момент е, че предстои налагането на Мишо и в другата дисциплина – скок дължина. Има голям потенциал и ако успеем да го развием ще е водещия в сектора в България“, категоричен е Георги Гетов. 

Снимка: списание "Атлетика"

Последвайте канала ни в

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти