Американски гигант ще облича Левски през следващите четири години

Американски гигант ще облича Левски през следващите четири години

Ръководството на Левски се договори с един от двата гиганта за спортна екипировка в света, научи Sportal.bg. През следващите четири години "сините“ ще играят с "Nike", който сменя "Joma" в края на сезона. Испанската фирма обличаше 26-кратните шампиони на България през последните четири сезона, като сътрудничеството им стартира с юбилейния екип за 100-годишнината на клуба през май 2014 година. "Nike“ не е единствената фирма, с която Левски подписа договор.

Шефовете на столичани се очакват да парафират още един договор с международна фирма за спортна екипировка. Тя обаче ще облича само детско-юношеската школа на стадион "Георги Аспарухов“ и евентуално на базата на стадион "Раковски", ако се стигне до разбирателство между босовете на клуба и Станислав Ангелов.

Левски показа уникален екип за 100-годишнината@@@Интересното е, че досега "Joma" обличаше представителния състав и цялата школа на Левски.

Шефовете на "сините" вече са говорили с представителите на "Nike", които очакват до края на месеца от Левски да поръчат своя специален екип за сезон 2018/2019 година.

Левски показа уникален екип за 100-годишнината@@@От стадион "Георги Аспарухов“ готвят отново специални детайли на официалната фланелка, които да зарадват феновете на тима.

Новите екипи NIKE на Левски@@@Последното добро представяне на Левски в Европа бе именно с американския концерн – 2010/2011 година, когато воденият от Ясен Петров състав изигра 12 мача в Лига Европа, записвайки победи над Дъндолк (6:0), Калмар (5:2), АИК (2:1), Гент (3:2) и Спортинг Лисабон (1:0), а в последните секунди изпусна успеха над Лил (2:2).

Левски представи новите футболисти и екипи@@@"Сините" играха в периода между 2010-2012 година с "Nike", а в следващите две години бяха обличани от "Puma", преди да парафират със сегашния си спонсор "Joma".

Още от БГ Футбол

Виж всички