Надал и Димитров са майсторите на измъкването в критични ситуации

Надал и Димитров са майсторите на измъкването в критични ситуации

Рафаел Надал и Григор Димитров са двама от най-коментираните играчи в тенис обществото през 2017 година. Естествено, Матадора постигна далеч по-значими успехи от хасковлията, но и той заслужи вниманието към себе си с отличните резултати - две титли в Бризбън и София, полуфинал на Australian Open и дебютен триумф в сериите “Мастърс” в Синсинати.

Официалният сайт на АТР информира, че двамата са лидери през годината в един любопитен и важен статистически показател - те са измъкнали най-много сервис-геймове от изоставане с 15-40. Надал е единственият играч през 2017-а, който е печелил повече от половината си подавания при такова негативно развитие и необходимост да се спасяват два брейкбола.
Статистиката на Матадора показва, че от положение 15-40 Рафа се е измъкнал със спечелване на сервис-гейма си 37 пъти от общо 73, което прави 50.7%. Григор Димитров е втори в това отношение с 35 от 73 успеха или 47.9%, като трети е Иво Карлович с 14 от 30 или 46.7%, но при него тези ситуации са значително по-малко.
Впечатляващото при Надал е, че той не се слави като някого от най-добрите изпълнители на начален удар, нито пък разполага с такова подаване, че да разчита на рутинно измъкване чрез ас или невърнат сервис.
Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти