Кметът на Пловдив: Не знам какво се случва със стадиона на Ботев, някой ако знае, да каже

Кметът на Пловдив: Не знам какво се случва със стадиона на Ботев, някой ако знае, да каже

Реконструкция на стадион „Пловдив“ ще има, но тя ще е колкото пловдивските отбори да има къде да играят своите срещи от първенството, каза днес кметът Иван Тотев, цитиран от "Plovdivderby.com.

Вчера в Общинския съвет беше прието решение бъдещият проект на спортното съоръжение да бъде изготвен според критериите на двете футболни централи. Това пък накара пловдивчани да мечтаят градът им да приема футболни срещи от най-висок ранг.

Ентусиазмът им обаче беше попарен от кмета днес. Причината е банална: липсата на пари за реконструкция в такъв мащаб. Решението на местния парламент пък притеснила сериозно градоначалника.

„Реконструкцията ще предвижда премахвaнето изцяло на зала „Чайка“, както и на насипните трибуни. Това ще отвори място за нови спортни зали, места за журналисти, както и за ВИП зони“, уточни Тотев.

В близките дни пък му предстояла среща с архитект Валентин Маринов, който има пълните права върху проектите на стадиона.

Кметът коментира и спряния строеж на стадион „Христо Ботев“ – тема, която също вълнува освен привържениците на Ботев Пловдив, така и целия град: „Аз не знам какво се случва със стадиона. Нека някой ако знае, да каже“.

Още от БГ Футбол

Виж всички