Чандъров шокира: Когато бях в Ботев, искаха да разкарам Киров

Чандъров шокира: Когато бях в Ботев, искаха да разкарам Киров

Бившият финансов благодетел на Ботев (Пловдив) Румен Чандъров направи интересно разкритие. Настоящият собственик на Септември (София), който утре гостува в Коматево в отложен двубой от Първа професионална лига, обяви, че по негово време “жълто-черните” са искали да махнат настоящия старши треньор Николай Киров, който тогава е бил шеф на ДЮШ.

“Няма да ходя на мача. Който е по-добрият, той да бие. Нещата в Ботев са добре от спортно-техническа гледна точка. От другата – не зная. Не съм вече вътре в нещата. По-добрият отбор са от нас. Даже може да се каже, че аз имам заслуга, за да е на това ниво Ботев. Това щеше да стане миналата година, ако имаха търпение. Но няма проблем. Нали е станало, без значение дали съм аз, или някой друг. В края на краищата те всички са си там – само мен ме няма. Отборът е на ниво. Въпросът е да го запазят и да го надграждат”, сподели Чандъров пред “Тема Спорт”.

“Старши треньорът Николай Киров е много добър вариант. Когато бях там, те много искаха да го махнат даже. Той беше шеф на школата. Киров е много кадърен. Но, честно казано, не знаех, че има амбиции за треньор. После си стана от само себе си. Оказа се добър вариант, а всички съскаха – не бил от техните, защото е от Марица. Какво значение има?! Човекът дава всичко от себе си Ботев да върви. За мен е много кадърен треньор. Дори и да имат неуспехи в Ботев, въобще не трябва да мислят за друг треньор. Смятам, че и Септември тепърва ще показва добро лице за в бъдеще. Който и да бие, аз ще съм доволен. Няма драми. Аз имам повече нужда от точки, но както дойде”, добави бизнесменът.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти