Една от издънките си тръгва от Лукойл

Една от издънките си тръгва от Лукойл

Един от разочаровалите с представянето си американски баскетболисти напуска Лукойл Академик. Става дума за Байрън Уесли, чийто договор е бил само за един месец и е щял да бъде удължен при влизане в груповата фаза на Шампионската лига на ФИБА, което обаче не се случи. 24-годишният гард пристигна с добри отзиви от полското първенство, но не показа нищо кой знае какво в четирите европейски мача, които изигра за шампионите.

Уесли винаги залагаше повече на индивидуализма, а не на отборното мислене, а за 15.0 минути средно на мач в евротурнирите постигаше средно по 8.0 точки, 3.3 борби и 0.5 асистенции при 20% успеваемост за 3 точки, 50% за 2 точки и 69.2% от наказателната линия. В срещата за Суперкупата на България с Берое той пак не бе на ниво и за 23 минути вкара 8 точки при стрелба от игра 2/8.

Все още липсва яснота относно това дали Шарон Друкер ще привлече друг чужденец на мястото му или пък минутите на Уесли ще бъдат дадени на някои от българските играчи, които могат да играят на тази позиция.

Още от Баскетбол

Виж всички