Витоша се жалва от тежка санкция

Витоша се жалва от тежка санкция

Ръководството на Витоша (Бистрица) се оплака, че БФС е наложил твърде тежка санкция на треньора на тима Костадин Ангелов. Наставникът бе изгонен от скамейката по време на мача със Славия, а бистричани пишат следното:

"От началото на сезона ръководството на Витоша (Бистрица) нито веднъж не си е позволило да коментира съдийството в Първа професионална лига. Няма да го направи и сега. Вярваме, че никой не е застрахован от грешки – нито ние, футболисти и треньори, нито реферите на двубоите от елита. И едните, и другите грешат, защото са хора. Поради тази причина и сега няма да навлизаме в детайли и няма да разнищваме съдийството на мача от десетия кръг между Витоша (Бистрица) и Славия, в който старши треньорът Костадин Ангелов бе изгонен от скамейката заради "обида на длъжностно лице".

Oгорчени сме не от решението наставникът да бъде пратен на трибуните на мига, в който за първи път в срещата публично изрази несъгласие с отсъждането на съдията, а от последвалата тежка санкция – „забрана за изпълняване на функции като треньор за една среща и глоба в размер на 2000 лева“. Осъзнаваме, че Дисциплинарната комисия се осланя на чл. 34, ал. 1, т.2 от Дисциплинарния правилник за сезон 2017/2018, но въпреки това наказанието е изключително сериозно във финансов аспект.

До момента държанието на старши треньора Костадин Ангелов е било, и гаранция – ще продължава да бъде, еталон за поведение. Този етикет не го слагаме ние, а голяма част от съдиите, ръководили мачове на Витоша в Първа и Втора лига последните две години. Разбираме, че малките клубове понасят тежките удари, защото се явяват безгласна нота. Разбираме, че на гърба на скромните отбори съдии, делегати и Дисциплинарна комисия упражняват силата на закона.

Макар да не сме в състояние нито да обжалваме, нито да предприемем каквито и да е действия спрямо решението на ДК, искаме да се знае, че въпреки това не сме съгласни с нейните действия. ФК Витоша (Бистрица) ще заплати наложената на Костадин Ангелов глоба, но е обидно и демотивиращо за клуб, който се опитва да развива школата си, инвестира в базата си и дава шанс за развитие на млади български футболисти, двама от които са младежки национали на България, да заплати санкция, която покрива разходите месеци напред за един от детските набори в ДЮШ."

С уважение,
ФК Витоша (Бистрица)

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти