Лудогорец може да продаде още една звезда на Бордо

Лудогорец може да продаде още една звезда на Бордо

Отборът на Лудогорец може да направи втори сериозен удар на френския пазар само в рамките на 3 седмици, като продаде и Натанаел на Бордо, твърдят медиите във Франция. Според ежедневника “Сюд-Уест” жирондинците са се насочили към познатата им писта Лудогорец, след като не са успели да привлекат левия защитник на Лион Жереми Морел. Бордо е направил няколко отферти за бека на Олимпик, но според президента на Лион Жан-Мишел Олас той не само че не се продава, но в следващите дни ще поднови договора си със седемкратния шампион на Франция.

Именно поради тази причина Бордо е задействал варианта “Натанаел”, който е следен от клуба още от миналия сезон покрай интереса към Джонатан Кафу. Известно е, че жирондинците вече платиха 7 милиона евро за нападателя на Лудогорец, а сега са готови да добавят още 3 милиона, за да си осигурят услугите и на неговия сънародник.

Натанаел е в Лудогорец от 2015 година, а договорът му изтича едва следващото лято. Не е изключено “орлите” да използват шанса и да спечелят тлъста сума за поредния си бразилец, тъй като преподписване на контракта му ще е трудно, предвид големия интерес. От друга страна, още през зимата Натанаел може да започне преговори с друг клуб, а през лятото да премине другаде като свободен агент, което едва ли влиза в плановете. Бразилецът имаше доскоро 72 мача за отбора от Разград, 12 от които са в Шампионската лига.

Единственият проблем пред Лудогорец е, че няма готов заместник на Натанаел и при евентуална продажба трябва да му търси спешно алтернатива. На тази позиция играе и Александър Василев, но той не притежава класата на бразилеца и лявата зона на тима видимо ще бъде отслабена. “Орлите” понесоха голям удар през лятото, когато се разделиха с опитния Йордан Минев, който можеше да играе с еднакъв успех и по двата фланга на защитата.

“Меридиан Мач”

Още от БГ Футбол

Виж всички