БФТенис осигурява преференциални условия за участие на български тенис треньори на Световната треньорска конференция

БФТенис осигурява преференциални условия за участие на български тенис треньори на Световната треньорска конференция

От 11 до 14 октомври България ще бъде домакин на най-голямото събитие в сферата на треньорското обучение в света – Световната треньорска конференция "БНП Париба" на Международната тенис федерация.

Световната треньорска конференция се провежда на всеки две години и е част от образователната програма за треньорите. Събитието ще се проведе в рамките на 4-ти дни и ще доведе експерти в областта на треньорското обучение, състезателите и спортната наука. Също така ще покаже постижения в тениса чрез различни презентации.

Конференцията ще събере над 650 треньори и експерти от близо 90 страни. Обявените лектори  към момента са президентът на Международната тенис федерация - Дейвид Хагерти, директорът на направление професионален тенис към Английската тенис федерация Луис Кайер и директорът развитие и иновации в тениса в Австралийската тенис федерация Мачар Рийд.

Другите лектори ще бъдат оповестени в следващите седмици, Анастасия Мискина - достигнала до номер 2 в света, носителка на титла от Ролан Гарос, била е част от екипа на Русия за Фед къп, а от 2004 г. е капитан на руския национален отбор за жени за Фед къп и Мери Пиърс - достигнала до номер 3 в света, носителка на две титли от Големи шлемове - Австралия Опън и Ролан Гарос, повече от десет години представлява страна си за Фед къп, към момента тя е част от Борда на директорите на Международната тенис федерация като представител на атлетите.

До началото на месец септември ще бъдат обявени още значими имена в областта, които ще пезентират. Презентатори на предишни такива конференции са били шампиони от Големия шлем, които са експерти в тениса като Пат Кеш, Алекс Кореча, Аранча и Емилио Санчес - Викарио, Алберт Коста, Уейн Блек и Майлс Маклагън. През 2015 г. главните презентатори са гости като Джуди Мъри, Доминик Хърбати, Франсис Роиг, Биляна Веселинович и Матс Меркел.

Българска федерация по тенис ще осигури преференциален достъп на всички български тенис треньори до събитието.

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти