Христо Стоичков: Благословията ми не е талантът, а семейството!

Христо Стоичков: Благословията ми не е талантът, а семейството!

Живото доказателство, че в наши дни има легенди, които вдъхновяват поколения наред и са повод за всеобща национална гордост - Христо Стоичков, даде своето изключително откровено интервю за списание UMBRELLA BAR MAGAZINE. Всеизвестно е, че той рядко говори пред родни медии, но след сензационната корица на миналия брой на безплатното издание, която бе "златното момиче" - гимнастичката Цвети Стоянова, това интервю на Камата  е далеч по-лично от всяко друго негово, като тук споделя за първи път как се чувства в ролята на дядо, за тайната на семейното щастие и за футболните му изяви на тази възраст.

Стоичков изненадва с откровението, че за него титлата "легенда" съвсем не е с най-висока стойност:  "Нея съм си я изстрадал и заслужил, а съпруг, баща и дядо са ми дар от Бог и винаги ще се стремя да съм достоен за тях! Нямам право да искам повече от това! Благословията ми не е талантът, а семейството! Благодаря на Марияна, че тази левачка не ми коства любовта ни и семейната идилия. Много компромиси е правила в името на съвместния ни живот и футбола. За пореден път ще й кажа едно огромно "благодаря", защото тайната е в нейната търпимост и отдаденост"

Относно изживяването да играеш футбол на такива мащабни мачове и то на 51 г., той казва, че за него емоцията е като на 21 и че страстта и привличането към терена никога не остаряват: "Мога само да си пожелая един ден да ви споделя какво е усещането на 70 и ..".

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти