Симеон Александров: Колективът ще бъде решителен фактор в края на сезона

Симеон Александров: Колективът ще бъде решителен фактор в края на сезона

Волейболният Левски стартира подготовката си за новия сезон в Суперлигата. Новият старши-треньор на тима Владимир Николов събра 12 волейболисти, сред които и новите попълнения – Смилен Мляков и Мартин Иванов. В лагера на "сините", обаче, се очакват още нови играчи до края на месеца. Още след първата тренировка посрещачът на Левски Симеон Александров разкри пред BGvolleyball.com с какви очаквании тръгва отборът този сезон и как ще се отразят новите имена на представянето на тима в Суперлигата.

- Сложихте старт на тренировките с Левски. Как започна подготовката?

- Днес (б.р. вчера) започнахме с фитнес. Следобед бяхме в залата. Започнахме по-рано подготовката, за да работим здраво и да върнем Левски там, където трябва да бъде, а именно на първото място в Суперлигата.

- С какви очаквания стартирате подготовка за новия сезон в Суперлигата?

- Очаквам един добър сезон. Ще се постараем да бъдем конкурентноспособни на всички отбори. В Левски се играе само за едно – да станеш шампион. За това ще играем и тази година. Мисля, че ако тренираме всички на 100%, нещата ще вървят нагоре.

- Как ще се отразят новите попълнения – Смилен Мляков и Мартин Иванов на тима?

- Мисля, че всеки идва в Левски, за да докаже. Имаме един опитен диагонал като Смилен Мляков, който със сигурност ще помогне много на отбора във всяко едно отношение. Мартин Иванов също натрупа много опит. Младите момчета, които са в отбора и които ще дойдат, ще се впишат много добре. Щом имат желание да се развиват, ще е добре за тях и за целия отбор. Колективът ще е решителен фактор в края на сезона.

- Къде е мястото на Левски в Суперлигата?

- Конкуренцията ще бъде между първите 7-8 отбора. Всички правят добри селекции. Първенството ще е доста интересно. Ще се получават хубави и оспорвани мачове. В тях ще израства както отбора, така и всеки състезател.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти